2015. február 18., szerda

Vizes kifli

Olyan péksüteményt kerestem ami csupán vízzel is  elkészíthető! Sikerült  itt találnom fél adagból  készítettem  nagyon finom!                                                                               
Hozzávalók:/fél adagot írom le ebből lett 6 db/:30 dkg liszt, 1 kk.só, 1 dkg. élesztő, 1/2 kk cukor, 1/2 dl étolaj, 1,5 dl langyos víz.Szórásra köménymag és só.
Elkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt cukrot tettem bele és kevés lisztet hagytam felfutni. A liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt a megkelt élesztőt és bedagasztottam. 45' pihentettem a tésztát majd enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és 6 egyenlő részre próbáltam vágni amit egyenként kinyújtottam feltekertem és formáltam kiflinek. Letakartam és ismét 45' pihentettem. Ezután egy lábasba vizet tettem fel forrni amibe 1 mk cukrot tettem és a kifliket kettesével ebbe a/ forrásban lévő/ vízbe tettem bele csupán pár másodpercig  csupán annyira hogy vizes legyen minden része , sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egy sütőlapát segítségével. Mikor  elkészültem az egésszel megszórtam kömény és só keverékével és előmelegített sütőbe 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom külsőleg ropogós belül puha !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó, nektek nem kell pékhez menni :-)

Agnes Hazai írta...

Sziasztok, ez a vizes kifli olyan, mint a regi vizes kifli ?
Agi

Éva írta...

Ágnes Hazai üdvözöllek! Házilag elkészítve még jobb is:)Köszi hogy itt jártál!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...