2015. március 10., kedd

Muffin tej és tojás nélkül

                                  
                                          
Hozzávalók:  
14 dkg. teljes kiőrlésű liszt
12 dkg. zabpehely
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 banán pépesítve
 2ek. méz
 0,8 dl olaj
 0,5 dl almalé./almát lereszeltem levét használtam fel/
*
Elkészítése:  A száraz hozzávalókat külön elkevertem és külön a folyékonyat ( ehhez tettem a pépesített banánt is)  majd összekevertem   és a muffin formákba kanalaztam. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt akkor kentem meg a citromos porcukor keverékével és szórtam meg!
Ui: Kis unokámra gondoltam mikor elkészítettem, de nem tudom elnyeri-e a tetszését mert nem nagyon édes:) Mivel az elmúlt hétvégére készítettem, jelentem: unokám nem utasította vissza a sütit!:-))

4 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon jól néznek ki a muffinjaid! A recept is tetszik! :)

undercover írta...

Kedves Éva, nagyon birom a receptjeidet! Kár, hogy ilyen messze lakunk egymástól, nem kérhetlek meg, hogy készíts dupla adagot.

Éva írta...

Csigabige köszi, örülök hogy tetszik!
undercover üdvözöllek nagyon kedves vagy! Távolság nem akadály, csak szóljál és küldöm!:-))

Bridge írta...

A kicsik ízlése még sokkal kifinomultabb, mint a miénk, és a kevésbé édeset is élvezik.
Ráadásul a Mama sütije, az a Mama sütije. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...