2015. május 4., hétfő

Omlós almás pite tej és tojás nélkül

                                                                             
  
Hozzávalók:
tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg Liga margarin
10 dkg cukor
1 ek kukoricakeményítő
csipet só
1 dl víz
töltelékhez:
3db alma
10 dkg cukor
fahéj
5 dkg Liga margarin
tetejére:
2 evőkanál méz
sütőforma kenéséhez:margarin liszt
*
Elkészítése: Lisztet elmorzsoltam a margarinnal hozzátettem a keményítőt majd a liszt közepébe mélyedést csináltam ahová öntöttem az előzőleg összekevert cukor-só-víz keverékét és gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát amiből 2 cipót készítettem és hűtőbe pakoltam 1/2 órára. Gyümölcstorta formát margarinnal kikentem beliszteztem és a cipó egyik részét kinyújtottam  amit a formába helyeztem  villával megszurkáltam. Az almákat megmostam  magházát kivettem és cikkekre felvágtam amit a tésztára rápakoltam  megszórtam a cukor és fahéj keverékével és rászórtam a feldarabolt margarint. A másik tésztát is kinyújtottam amivel beborítottam a tésztát  és meglangyosított mézzel átkentem  majd a tészta közepére 2 lyukat szúrtam/szívószállal/. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!
A receptet innen hoztam!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép a teteje :-)

Csigabige írta...

Ez aztán fincsi lehet! Jó kis recept, viszem is :)

Éva írta...

Katalin köszi!
Csigabige örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...