2015. május 7., csütörtök

Pászka

A receptet innen hoztam!
                                                                                 


Hozzávalók:
8 dkg. finomliszt
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2  csapott mokkáskanál sütőpor
csipet só
1 dl szoba hőmérsékletű víz
*
Elkészítése: Hozzávalókból tésztát gyúrtam  és négy felé osztottam. Egyenként a tésztát egészen vékonyra nyújtottam hústűvel szurkáltam meg késsel négyfelé vágtam és   felforrósított teflon edénybe megsütöttem  mindkét oldalát a tésztának.A félretett tésztát letakartam egy kis tálkával még rákerült a sor:-) A többi tésztát is kisütöttem.. Akár magában csupán elropogtatva /mint ahogy most én csináltam/, vagy valami  szósszal  is  nagyon finom lehet!

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Lepénykenyeret mindig a te recepted alapján készítek, kipróbálom ezt is. :-)

Lívia írta...

Pászka- vagy macesz-lapokat készen szoktam venni, egy és félkilós dobozokban kapható, és lisztje is van. Én most is tojás, fűszerek, víz, olaj, zöldpetrezselyem keverékéből készítettem levesbe gombócot. De szoktam többféle szószba is mártogatni, vagy keksz nagyságra tördelni és megkenni különböző krémekkel.

Éva írta...

teller-cake örülök hogy ez is tetszik, nagyon finom!
Lívia már régebben is ettem habár az bolti volt de csupán akkor is csak úgy magában elrágcsáltam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...