2016. március 6., vasárnap

Kókuszos kakaókrémes rakott keksz/sütés nélkül/

Blogok nézelődése közben nagyon sok olyan receptet szoktam lementeni amit úgy gondolok hogy egyszer biztos kipróbálom mert tetszik és mert jónak tartok! Most egy sütés nélküli egyszerű édességre gondoltam  hétvégére így esett a választásom Gabriella kekszére! (A receptek választásánál főbb szempont még az is hogy milyen  hozzávaló található tartalékban  itthon,  keksz volt igaz kevesebb ezért csökkentettem a mennyiséget)
                                                                                 
Irány a hűtő...

Hozzávalók: (azt írom le amiből nálam készült): 50 db  négyzet alakú háztartási keksz, 6 dl tej, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál xilit, 1,5 evőkanál kakaópor, 3 dkg mazsola, 1/2 cs. vaníliás cukor, 13 dkg margarin, kókuszreszelék a tetejére.
                                                                               
és 4 óra múlva már daraboltam!
                                                                       
Elkészítése:  A kakaóport a kétféle cukorral és a búzadarával simára kevertem a tejjel. Tűzhelyre tettem és felfőztem  közben kevertem mikor már besűrűsödött akkor levettem a tűzhelyről és belekevertem a margarint és a mazsolát./mazsolát előtte kevés vízbe áztattam amibe rumaromát cseppentettem, természetesen leszűrtem mielőbb a krémbe tettem/ Kis porcelán tálba  pakoltam egymás mellé a kekszeket  majd rákanalaztam a krémből ezután  ismét keksz majd krém erre még egy sor keksz  erre krém és végül beszórtam kókuszreszelékkel és hűtőbe pakoltam. Már közben is nagyon kíváncsi voltam a krémre mivel ezt a krémet még nem ismertem.  Férjuram türelmetlensége miatt már 4 óra  hűtés után kóstoltuk ! Ezek után elmondhatom hogy nagyon finom! 
Jó étvágyat kívánok !

1 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

De jól néz ki! Én nem bírnám ki a 4 órát. :)