2016. október 16., vasárnap

Fahéjszirup házilag

Lehet hogy már tudat alatt készülök karácsonyra?:-)) Régi receptes újságok nézegetése közben akadtam erre az egyszerűen elkészíthető  finomságra  akár gasztrojándéknak is megfelel!
                                                                                    
Hozzávalók:
 20 dkg barna cukor
3 dl víz
3  rúd fahéj
1 evőkanál friss citromlé
*
Elkészítése: Citromlé kivételével edénybe tettem a hozzávalókat és lassú hőfokon főztem addig még kb. felére nem fogyott a folyadék mennyisége sziruposodott. Ekkor a fahéjrudat kivettem  citromlevet öntöttem bele elkevertem és forrón tiszta üvegbe töltöttem majd lezártam.(Csak a címkézett üvegben van szirup!)
Lehet vele kávét, palacsintát, egyéb süteményt vagy éppen fagylaltot ízesíteni leönteni vele ! Nagyon finom illata volt mikor készült de természetesen  pici kóstolást is végeztem !!
Szereted a fahéjat? Akkor ez neked való finomság!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép ajándék lehet, valóban. El tudom képzeni, milyen finom illata lehet! Amilyen gyorsan megy az idő, egy-kettőre itt a karácsony, úgyhogy nem árt jó előre elkezdeni a készülődést...

Névtelen írta...

Évikém örök hálám ezért a receptért!
Olyan jó érzékkel válogatsz és tárod elénk a feledés homályába burkolózó finomságokat❤️

Éva írta...

Katalin köszi!
Emőke örülök hogy tetszik!

Unknown írta...

azt szeretném megkérdezni hogy meddig tatrható el?jó ötletnek tartom k arácsonyi ajándéknak de ha nem áll el sokáig még r
áérek elkésziteni
köszönettel éva
laubneeva@freimal.com

Éva írta...

Kedves Éva általában ezeket az ajándékokat ünnepek előtt kb. 1 héttel szoktam elkészíteni és az ünnepek előtt 1-2 nappal veszem ki a hűtőből de szerintem ez nem romlandó. Sok sikert és remélem örülnek majd az ajándékozottak. Családunkban /két felnőtt lányunk van/ az ilyen gasztroajándékok mindig sikert aratnak !