2016. november 11., péntek

Birsalmamártás

Férjuram tudja hogy nagyon  szeretem a birsalmát. Zöldségesben  volt éppen mikor  hozták az árut vett nekem 1 db birsalmát ami 40 dkg volt szép egészséges! Kompótot már többször főztem most készítettem először ezt a mártást !
                                                                              
Hozzávalók:  birsalma, cukor, pici őrölt fahéj, citromhéj, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:  Birsalmát megpucoltam felszeleteltem  leöblítettem. Edénybe tettem  2 evőkanál cukrot pici fahéjat pár csepp citromlevet is szoktam beleönteni hogy ne barnuljon és egy darabka citromhéját. Felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte és addig főztem még az alma puha lett. Ekkor tejfölbe kevertem a lisztet kevés vízzel hígítottam és  ezzel a habarással sűrítettem be a birsalmát. Forraltam egyet rajta és már készen is volt! Nagyon -nagyon finom! ( Jól kiegészítette a mai ebédemet kis adag  krumpli és hús volt.)
*Van pár kedvenc mártásom ilyen a sóska és a meggy de most ezzel a birsalmával bővült a kedvenceim köre!!
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

No, ezen csodálkozom, hogy egy magadfajta 'konyhatündér' nem ismerte a birsalma mártást ! :-) Nálunk nagy kedvenc volt és számomra az ma is. És mi is mindig krumplival és sült/főtt húsokkal ettük.

Éva írta...

aranyos fodorka ne csodálkozzál mert valóban sem a szülői házban sem saját háztartásomban ezt a mártás eddig nem kóstoltam. Birsalma kompót gyakran volt és van de ezt most készítettem először és nagyon ízlik.Ma is csináltam:-)