2016. december 30., péntek

Házi ropi

Különösebb készülődés nélkül várjuk az év utolsó napját ! Kevés sós ropogtatni valót sütöttem ami gyorsan elkészül. Ezt a ropit már többször elkészítettem különböző fűszerezéssel, most volt kevés kacsazsírom azt használtam fel hozzá!(Már sertészsírral is készítettem úgy is finom, hozzávalókat lehet duplázni!)
                                                                                     
Hozzávalók és elkészítése:  15 dkg liszt, 6 dkg olvasztott zsír, 7,5 dkg tejföl, 1 teáskanál só. Hozzávalókat összegyúrtam és 1,5 órára hűtőbe tettem. Ezután 1/2 cm vastagra nyújtottam és vékony csíkokra vágtam. Sütőpapírral borított tepsibe raktam majd előmelegített sütőbe ahol  200 fokon 20' alatt megsült. Nagyon finom akár sörkorcsolyának is megfelelhet:)
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

ezzel a finomsággal biztos vidáman telik majd az óév búcsúztatója :-)
Nektek is boldog, szerencsés, egészségben gazdag új évet kívánok!

Éva írta...

Katalin köszi!