2017. december 9., szombat

Mézes keksz

Nagyon megtetszett ildiKOKKI  receptje, gasztroajándékra gondolva  gyorsan készítettem egy próbasütést belőle! 

Hozzávalók: 160 g liszt, 50 g porcukor, 70 g vaj, 40 g méz, 1 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 2 teáskanál házi mézeskalács fűszerkeverék, kisütött keksz mártogatására kb. 8 dkg étcsokoládé. 

Elkészítése: Száraz hozzávalókat( liszt, cukor, só, fűszer) összekevertem ezután a vajat morzsoltam el a keverékben végül a tojás sárgáját  és egy picit meglangyosított mézet öntöttem rá és összegyúrtam a tésztát. Ezután folpackba  csomagoltam és hűtőbe tettem  egy éjszakára. Másnap a tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam vékonyra /kb. 4-5 mm/ és kiszaggattam amit sütőpapírral bélelt tepsire raktam és a tepsit hűvös helyre tettem  nálam ez most a terasz volt az ideális hely.  Másfél órát pihent a hidegen majd előmelegített sütőben 170 C fokon  15' alatt sült meg az első tepsi a másodiknak már 10' is elég volt. Mikor kihűltek gőz fölött megolvasztott csokiba mártottam a keksz alját és hagytam megdermedni. 
Ui:Az említett oldalon és más helyen is olvastam hogy a keksz mintájának "jót tesz" ha a tésztát hűtjük sütés előtt.Bár a fotón annyira  ez nem látszik de jót tett a hűtés:)
Jó készülődést!

 

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Szépen gyűlnek a karácsonyra szánt sütijeid, egyik jobb mint a másik :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...