2018. január 2., kedd

Virslis fonat leveles tésztával

Még az előző év utolsó napjaiban  figyeltem fel Vicuska  finomságára amit szilveszter napjára  sós falatkának elkészítettem magunknak kisebb változatban! 

Hozzávalók:   12,5 dkg leveles tészta, 2 pár virsli, 6 dkg sajt,1 db uborka/lehet kovászos vagy csemege/, kicsi  vöröshagyma, mustár, tojássárgája a  tészta kenéséhez. 
🌸
Elkészítése: Bolti leveles tésztából készítettem  amit kinyújtottam a tészta középső részére pakoltam a felszeletelt sajtból erre raktam a virsliket/a párokat egymás végébe/, kevés olajon megdinszteltem a vöröshagymát amit leszűrtem. A virslire pakoltam a sajt másik felét amire raktam a felkarikázott csemege uborkából ezt megkentem mustárral és a tetejére szórtam a dinsztelt hagymát. A tészta két szélét bevagdostam ferdén majd a töltelékre hajtogattam a két oldalról felváltva  végül tojássárgájával lekentem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam amit előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor a tészta kicsit hűlt akkor szeleteltem fel. Nagyon finom volt nem is tudtam várni a teljes kihűlésig:-))
 Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De guszta lett a tiéd is! Jó hogy elkészítetted :-)

Tiffanylda írta...

Ezzel én is kacérkodtam, de végül a sajtos csigát csináltam meg Vicuska oldaláról. Isteni lett! Legközelebb ezt fogom kipróbálni, nagyon guszta! :)