2018. május 3., csütörtök

Tejfölös vajas pogácsa

Még az elején jelzem vaj helyett margarinnal készítettem!
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 12,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, kb. 2 dl tejföl, 1 db tojás/sárgája a tésztába, fehérjével kentem/.(4,5 cm szaggatóval 20 db lett)
💢
Elkészítése: Kimért lisztet összemorzsoltam 10 dkg margarinnal  ezután a közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem a langyos tejfölt amibe beletettem  az élesztőt kicsit belekevertem. A sót és a tojássárgáját hozzátéve összegyúrtam a tésztát. Gyúródeszkán kinyújtottam a tésztát  és a maradék olvasztott margarinnal lekentem majd feltekertem kicsit lelapogattam és két oldalról egymásra hajtottam. Letakarva hagytam 15-20' pihenni. Ezt a műveletet még kétszer ismételtem meg nyújtás-kenés -tekerés hajtás pihentetés. Az utolsó után kinyújtottam késsel bevagdostam  és kiszaggattam ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol 20' pihentettem még a sütőt előmelegítettem 200 C fokra. A tésztát lekentem  tojásfehérjével és az előmelegített sütőbe 25' sütöttem.Nagyon finom!
forrás:innen
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Timi írta...

Oh, de guszták!!! Most szívesen megennék egyet.. :o)

Monika írta...

Nagyon szép pogácsák és érzem,hogy nagyon finomak is.:) Jöttem hozzád recept ötletekért,hétvégén nagycsaládi ebéd, 5 szülinap.:)Puszi!

teller-cake írta...

Olyan puhának látszik, finom lehet!

aranyos fodorka írta...

Én is elmentettem a receptet. A múlt héten 150 pogit sütöttem (kérésre valakiknek), magosat, medvehagymásat, kolbászkásat - volt vele munka - de jól sikerültek, ízlett a kóstolóknak....:-)

Éva írta...

Timi szívesen megkínáltalak volna !
Mamka kicsit megkésve minden ünnepeltnek boldog szülinapot és jó készülődést!
teller-cake nagyon finom puha volt!
aranyos fodorka akkor most egy ideig pogik nem jöhetnek szóba:-))