Itt még türelmetlenül vártam hogy kicsit hűljön |
tányérra pakolva már csipegettem.. |
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kiskanál lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a tojás felét , cukrot , sót, szódabikarbónát , felfutott élesztőt és a tejet apránként adagolva bedagasztottam a tésztát közben adagoltam a tésztához az olvasztott margarint is . Letakarva hagytam duplájára nőni, ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd kétfelé vettem a tészta mennyiségét a ezeket a darab tésztákat is még négyfelé osztottam. A tészta darabokból kb. 25 cm rudat sodortam és kettesével összetekertem végét kicsit összecsíptem és kiflinek formáltam amit sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Itt még 20' pihentettem majd lekentem a tojás másik felével és előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Közben felmelegítettem a kenésre szánt margarint /ez kb. 2 dkg volt/ és odakészítettem az összekevert cukor és fahéj keverékét. Ahogy kivettem a sütőből a tepsit még forró volt a tészta ekkor lekentem a margarinnal és beszórtam a fahéjas cukorral és rácson hagytam kihűlni. Az illat már nagyon csábított:-))
végül csak téptem és ettem és ettem! |
Ui: Azért hirtelen csak egy darabot tudtam de az nagyon jólesett, habkönnyű a tésztája!
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Csudajó lehetett :-)
gyönyörű, és elképzelem, micsoda illata lehet, és milyen finoommmmm, :)
Nagyon finom lehetett. Ki kell próbálnom, mert imádom a kelt tésztákat.
Nagyon finom lehet! Ma én is fahéjasat sütöttem.. fátyolos fahéjas kalácsot :o)
Katalin köszi finom volt!
Katalin nagyon finom volt , köszi!
Lívia egészségetekre!
Timi hű az is nagyon finom lehetett !
Megjegyzés küldése