2018. július 5., csütörtök

Ribizlis desszert babapiskótával /sütés nélkül

Hozzávalók és elkészítése:hozzávalók  egy részének mennyiségét pontosan nem is tudom inkább csak kb. írom őket: 6 db babapiskóta, 1,5 dl tej, 1,5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliacukor, kb. 4 dkg margarin, 2 maroknyi mosott ribizli + tetejére. Tejbegrízt :  tejet  vaníliás cukorral  és a búzadarával elkészítettem  hagytam kicsit hűlni, margarint a porcukorral kikevertem és a langyos tejbegrízzel  összekevertem . Ebbe a krémbe kevertem bele óvatosan két maroknyi mosott lecsepegtetett ribizlit. Kb.másfél dl elkészített  instant kávéba mártogattam a piskótát amit üvegtálba raktam erre kanalaztam rá a grízes krémet és a megmaradt ribizlit tetejére szórtam  ezután hűtőbe tettem! A többit már gondolhatjátok mi következett:-))😋😋
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Timi írta...

Magyon finom lehet!!! :o) Főleg ebben a melegben jól esne egy kis savanykásabb édesség!

Éva írta...

Timi köszi!

Unknown írta...

Nekem is tetszik a recept, de mindig olyat kell csinálnom, ami a ház férfi tagjainak is ízlik, mert ugyebár férfi uralom van nálunk :) És éppenséggel a savanykás gyümölcsöt nem szeretik, de még a málnát sem, ami szerintem nem is savanyú, de akkor sem eszik, még tejszínhabbal sem.

Éva írta...

Unknown ha szereted a ribizlit ilyen kis adagból tegyél egy próbát nagyon finom! Hétköznapokon mikor csak férjurammal ketten vagyunk itthon gyümölcsös édességet én sem sokszor készítek pedig szereti az édességet csak nem a gyümölcsöset.(Ilyenkor szoktam mini adagból ami 2-3 napra is elég nekem.) Természetesen olyankor mikor jönnek a gyerekek haza az más:-))

Fáni írta...

Kapóra jött ez a recept, pont ma kaptam egy adag ribizlit, azon gondolkodtam, mit kellene belőle csinálni.

Köszönöm :)

Éva írta...

Fáni váljon egészségetekre!