2019. szeptember 23., hétfő

Lecsós haluska "Ízőrzők" Varsány

Előző napról megmaradt kevés lecsót felhasználva készítettem el ezt az olcsó és finom tésztás ételt .
Hozzávalók: lecsóhoz a szokásos:zsír, vöröshagyma, paradicsom, paprika, só, őrölt bors, pirospaprika, tésztához: 1 db közepes krumpli/nagyobb adagnál több krumpli, só, liszt /tojás nem kell/
🍂
Elkészítése: Lecsót a szokásos módon elkészítettem. Krumplit megpucoltam és lereszeltem egy tálba amit sóztam  és leöntöttem vízzel/ hogy ne barnuljon meg/ annyi lisztet tettem hozzá amitől  nokedli tészta állagú lett. Forrásban lévő vízbe szaggattam  de ezt a tésztát nem apróra kell hanem  késsel vágódeszkáról szaggattam, ezért ezek nagyobbak. Leszűrtem leöblítettem és tálba öntöttem. Tányérra szedve  lecsót kanalaztam a tetejére😋
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Erre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, hogy láttam volna, de Te egy finom ebédet tudtál belőle meríteni :-)

Tiffanylda írta...

Ezt a krumplis-nokedlis dolgot nem ismertem, ki fogom próbálni! Szoktam csinálni szaftos húsok mellé krumpligombócot, de az más, abban nincs víz. Nagyon guszta lett az ebédetek!:)

aranyos fodorka írta...

Nem lehet ez a párosítás rossz - jó ötlet a jövőhét egyik napjára !

Éva írta...

Katalin a rendes időben mikor először adták én sem láttam csak az ismétlést. Köszi finom volt.
Tiffanylda én is most csináltam először kíváncsi voltam hogy tojás nélkül milyen? Finom, köszi.
aranyos fodorka eddig még én sem ettem tésztával de ízlett, váljon egészségedre!

Szabó Endre írta...

Ez nekem is bejönne!

Éva írta...

Szabó Endre örülök hogy így gondolod, köszi.

Lívia írta...

Nagyon finom ebédetek volt, mi is szeretjük a hasonlókat, bár ezt a krumplis nokedlit nem ismerem, de egyszer kipróbálom.

Éva írta...

Lívia köszi.