Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel és bedagasztottam a tésztát apránként beledagasztottam az olvasztott vajat is. Letakarva hagytam duplájára kelni. Lisztes gyúrótáblán kicsit átgyúrtam majd 6 felé osztottam egyenként kerek cipóra formáltam. Ezeket a cipókat nyújtottam egyenként téglalap formára aminek egyik végén késsel párhuzamosan bevágásokat csináltam kb. a tészta 2/3 részéig. Arról az végéről ahol egybe volt a tészta felgöngyöltem és úgy tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe hogy a vágott rész vége alulra kerüljön. Mikor elkészültem az egésszel letakarva fél órát pihentettem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből olvasztott vajjal lekentem és megforgattam a diós keverékbe majd rácsra tettem szikkadni.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Kezdődik a karácsonyra hangolódás?:) A cukor, dió nekem a telet idézi. Úgy hallom, jön is! Fincsi lehet a kiflid, jól is néz ki, bekapnám, ha ehetnék keltet... Köszi, a receptet mentem, a többiek ehetnek!;)
Tiffanylda lehet hogy már itt van a közelben a tél de én most a kelt tésztára hangolódtam inkább köszi.Többieknek váljon egészségükre:)
Megjegyzés küldése