2012. július 3., kedd

Gyümölcsleves

 Hozzávalók:  1/2 kg meggy, kevés citromhéj, mk. fahéj, sz.sz. cukor, csipetnyi só,1 kis doboz tejföl, 2 ek. liszt.
Elkészítése: A meggyet a  száráról leszedtem alaposan megmostam . Fazékba tettem   vízzel felöntöttem hogy jól ellepje ,   pici sót, a fahéjat és kis darabka citromhéjat tettem hozzá.  Mikor már kezdett  főni  akkor a tejfölbe elkevertem a lisztet és ezzel habartam be majd ízlés szerint lehet cukrot tenni hozzá. Jól lehűtve, vagy akár langyosan is nagyon finom!                                                                            

10 megjegyzés:

marisz57 írta...

Én is gyümölcslevest készítek holnapra. Ebben a kánikulában nagyon jó lesz!

Bors and Pepper írta...

De cuki tányér és alátét!!! Anyukám nyáron sokszor készít ilyen levest, mi hidegen esszük!

Vikvi írta...

Isteni, én is készítettem, kisfiamnak annyira ízlett, hogy mikor elfogyott sirva fakadt, hogy kér még :)

Rosita Vargas írta...

Interesante receta muy exquisita y de lindo color me encanta ,algo parecido nos preparaba mi madre con cerezas cocinadas con su jugo y aparte cuando nos servía este postre le agregábamos harina tostada ,buena receta me has dado una idea,abrazos y abrazos.

Panna írta...

Lassan elcsábulok és én is készítek gyümölcslevest :)

Emi írta...

Bár nálunk nics még csak meleg sem és az eső is zuhog, tegnap én is gyümölcslevest készítettem. Sajnos nem tudtam reprodukálni anyukám meggylevesét, az nagyon hasonlít a tiedhez és imádom!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nálunk is volt a héten
Igazán jól esnek ebben a melegben az ilyen levesek:))

Mammka írta...

nYAMI! gyümölcsleves!!!!!!Ide kérem szépen, gyorspostával.:)

Lívia írta...

Nálunk is meggyleves volt és van, mert több napra valót csináltam és ebbben a melegben csak kiveszek belőle tányérba, citromlevet csepegtetek bele, édesítem ízlés szerint, majd jön a tejszínhab a tetejére. Ebben a kánikulában nincs ennél jobb. Ja és a kovászos uborka szintén hidegen ezzel-azzal...

Éva írta...

marisz57: Nekünk még mai ebédünk is ez lesz, jó hidegen!
Bors and Pepper:Köszi! Én is hidegen eszem, de érdekes mikor megeszem olyan melegem lesz!
Vikvi: Miért nem szóltál küldtem volna még!:-))
Rosita Vargas: Köszi! Ha jól értettem a fordító szövegét, örülök hogy régi ízekre emlékeztet a levesem!
Panna: Vigyázzál mert figyellek hogy mikor?:-))
Emi: Egy kis hűvöset küldhetnél ide most. Biztos finom volt a levesed, csak nem teljesen olyan mint anyukádé!
Jámborné Budai Mónika: Szinte csak ilyen levest tudok elképzelni most!
Mammka: Rendelést vettem !Küldöm!:-)
Lívia: Nekem is két napra való lett a levesem, tejszínt nem szoktam rátenni de biztos nagyon finom vele!A kovászos uborka jó hidegen szintén akár még zsíroskenyérrel is nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...