Hozzávalók: tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só, 0,7 dl étolaj, töltelék: szilvalekvár, tészta kenéséhez: tojás
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt teáskanálnyi lisztet hozzákeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt csipet sót és az olajat a tésztát összegyúrtam a maradék tejjel együtt és fél órára letakarva pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol kétfelé vettem és egyenként a tésztákat kerekre nyújtottam és felcikkeztem 8 felé. A szélesebb felére tettem egy teáskanálnyi lekvárt és feltekertem a tésztát ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Addig pihent egy kicsit még előmelegítettem a sütőt ezután felvert tojással lekentem és 180 C fokon 25' sütöttem.😋(Nagyon finom puha a tésztájába nincs tojás)
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, a szilvalekvár az egyik kedvencem 😁
Katalin finom volt nekem is kedvenc lekvárom:)
Ezt már régóta tervezem olyan jól néz ki.
teller-cake és még ráadásul finom is , jövő héten nem lesz kánikula sütheted a lányok is biztos értékelik majd:)
Megjegyzés küldése