Már szerepel blogomban itt és itt , most azt próbáltam ki hogy meggylével hogy működik mivel bolti ételszínezékem nincs és kipróbáltam szaggatva is. Emlékszem mikor először készítettem nagyon ízlett az unokáknak, lányaimnak pedig régóta kedvenc édességük 😊
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 evőkanál méz, csipet só, 0,5 dl meggylé, külön: 3 evőkanál meggylé 1 evőkanál zselatin
🌸
Elkészítése: Cukrot , mézet , csipet sót és a meggylét edénybe tettem és lassú tűzön felforraltam közben kevertem. Mikor kicsit habos volt levettem a tűzhelyről kevertem pár percig kicsit hűlt és ezalatt a 3 evőkanál meggylét a zselatinnal elkevertem abban az edénybe amiben felverem majd . A zselatinos részhez apránként öntöttem hozzá a szirupos keveréket közben robotgéppel/habverővel vertem mikor már az egész adagot beleöntöttem akkor még vertem hogy jó masszát kapjak. Vékonyan olajjal kikentem egy tálcát amire öntöttem a masszát és hűtőben pihentettem kb. 2 órát. Egy másik tálcát porcukorral beszórtam és erre borítottam ki ahol a másik oldalát is beszórtam és szaggattam. A megmaradt részeket ollóval vagdaltam kisebb darabokra. Lehet hogy a fotó nem adja vissza a valós színt de szép rózsaszínű lett és nagyon finom! Talán másnak is adtam ötletet hogy ezzel a finom szívvel kedveskedjen párjának azon a bizonyos napon😊
Jó nassolást kívánok!
3 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek! Nekem is a kedvencem volt gyerekkoromban 😁. Már rég ettem pillecukrot, úgyhogy most szívesen megkóstolnám.
Én nem rajongók a pillecukor iránt, boltból nem is vásárolok, de a házilag készített példányokból eszek én is egy-két darabot.
Szépek lettek, és biztos finom is a meggytől. :)
Katalin köszi, én is szerettem de a lányaim nagy kedvence volt. Szívesen megkínáltalak volna:)
Okki örülök hogy kipróbáltam a meggylével mert nagyon finom lett.
Megjegyzés küldése