2021. március 3., szerda

"Nevenincs" finomság....

 amit  most azzal a  kevés  alapanyag felhasználásával készítettem ami önmagában  nem lett volna elég  de így egy finom vacsoránk lett belőle . Nagyon szeretjük a hamis fasírtot is amit gyakran készítek de ez most kicsit más elnevezni nem tudtam😍


Amiből készítettem: 3 db  szikkadt  kiflivég ,  majoránnás májkrém  kb. 3 dkg,   kis darab vöröshagyma és fokhagyma,  1 db krumpli, 1 db tojás, fűszerek: só, őrölt bors, piros paprika , petrezselyem és zsemlemorzsa.

😉

Elkészítése:kifli darabokat beáztattam , krumplit megpucoltam és  lereszeltem a vöröshagymával és fokhagymával együtt.  Kifli darabokat kinyomtam rátettem a reszelt  hozzávalókat , tojást , fűszereket ízlés szerinti mennyiségben ,apróra vágott petrezselymet és annyi zsemlemorzsát  amivel összeállt a massza. Kis  gombócokat formáltam belőle és forró olajba pakoltam villával ellapogattam és mindkét oldalát pirosra sütöttem.😋 (Húspótlóként   főzelékre  is finom lehet de mi most csak csemege uborkával falatoztunk belőle) A fenti  hozzávalókból 10 db lett!

Jó étvágyat kívánok!

7 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon ötletes és biztos, finom is. :)

Katalin írta...

Finom vacsorátok volt 😊.

Éva írta...

Köszi Évi finom volt!
Köszi Katalin!

aranyos fodorka írta...

Nem akarnál a mai fiataloknak (és középkorúaknak) iskolát indítani, és elmagyarázni, hogy a semmiből is lehet valamit csinálni ?
Rájuk férne. Az ötleted egyébként nagyon tetszett :-)

Éva írta...

Kedves aranyos fodorka talán rátalál ezekre a bejegyzéseimre a fiatalabb korosztály is és rájön hogy a kevésből is lehet valami finomat ehetőt csinálni ! Köszönöm!

Gerdi írta...

Ez nagyon jó ötlet! Régen-régen mi is készítettünk májkrémből "fasírtot", néha még párizsiból is, mert azt lehetett kapni. Jó volt az... Aztán elmaradt. Pedig néha most is megenném! :-)

Éva írta...

Gerdi olyankor mikor egy kicsi van ebből is meg abból is akkor jut az embernek az eszébe hogyan használja fel gazdaságosan? Köszi !