2022. május 18., szerda

Burgonyalepény

Régi krumplink /amit pár hete vettünk/ kezd csirásodni ezt nem hagyom  hogy teljesen elsorvadjon ezért mostanában gyakran van a menünkbe krumplis étel!  Ezt  a  vacsoránkat  is  2 nagyobb darab krumpliból készítettem😉


Hozzávalók: 2 db nagyobb krumpli, 4-5 evőkanál liszt, 1 db tojás, só, őrölt bors, kevés reszelt sajt, sütéshez 3-4 evőkanál olaj. 

💢

Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és krumplinyomón áttörtem hagytam kicsit hűlni.  Hozzátettem a többi hozzávalókat liszt mennyisége attól függ hogy milyen állaga van az összegyúrt tésztának. Ebből a Mennyiségből 5  gombócot  formáztam, felforrósítottam az edényt amiben sütöttem kevés olajat öntöttem bele és a gombócokat ellapogattam úgy tettem az edénybe  és mindkét oldalát készre sütöttem . Papírtörlőre  szedtem ki  ,  mikor falatoztuk akkor tejföllel kentük meg férjuram még fokhagymát is kent a tetejére😋

Jó étvágyat kívánok!

9 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyors, finom, egyszerű de nagyszerű vacsorátok volt!

Éva írta...

Köszi ahogy mondod Kati !

Ani írta...

Egyszerűen nagyszerű vacsorátok volt.

Éva írta...

Köszönjük Ani!

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy ajánlottam már valahol, de újra leírom: a krumpli csírásodását lassítani tudod, ha a dobozba, amiben tartod beteszel egy almát. Évek óta csinálom, használ.

Éva írta...

aranyos fodorka köszi hallottam már erről a módszerről, nem volt egy nagy mennyiség de nem lehet kiszámítani hogy mennyi fogy belőle. Az egész amit vettünk pár hónapja csupán 6 kg volt, most járunk a vége felé de kidobni egy darabot sem kellett .

Gizi írta...

Nagyon finom lehet ez a lepény sajttal. Én is sokszor sütöm, de sajtot még soha nem tettem hozzá. Sajnos a krumpliról le kell hogy mondjak, pedig nagyon szeretem.

teller-cake írta...

Igazán jól néz ki, ahogy meg van pirítva, egyszerű, de nagyszerű vacsora! :-)

Éva írta...

Gizi köszi finom volt. Ez új dolog számomra hogy krumplit nem lehet enned, erre mostanában jöttek rá ?
teller-cake köszi valóban amilyen egyszerű olyan nagyszerű:)