2023. június 25., vasárnap

Csokis kalács

Régebben egy esős borongós délután sütöttem😉


Hozzávalók: tészta:30 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, csipet só, 2 evőkanál olaj, 1 tojás sárgája,  kicsit kevesebb  mint 2  dl tej, töltelék: 8  dkg  margarin, 4 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál kakaópor.
🌺
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam  a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Közben  a puha margarint kikevertem a cukorral és a kakaóval  amihez még fél mokkáskanál őrölt fahéjat is tettem. A  megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd 3 cipóra  osztottam egyenként ezeket a cipókat téglalap formára  kinyújtottam és megkentem a töltelékkel majd feltekertem. A  három  elkészített rudat összefontam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Hideg sütőbe tettem ezután melegítettem elő 180 C fokra  és 30' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok ! 

7 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néz ki! Finom szaftos lehet a jó kis kakaós tölteléktől. Most nagyon jól esne 😋!

aranyos fodorka írta...

Nekem bizony mostanában nem lenne kedvem a sütő ajtaját kinyitni se. Ezek a meleg napok elvették a kedvemet a normális főzéstől is, nem is vagyok igazán éhes - a gyümölcs meg átkozottul drága...Na, de majd elmúlik a nyár - és akkor meg a tél nem fog tetszeni...

Éva írta...

Katalin köszönöm, valóban nagyon finom szaftos volt.
aranyos fodorka ezt én sem most sütöttem bár szívesen megenném most is. Korán reggel főzzél és olyat ami hamar elkészül .

GyongyviragKata írta...

Megsutottem tegnapelott es olyan nagy sikere lett, hogy holnap is sutok dupla adagot! Koszonom szepen ezt a jo receptet, csaladi kedvenc lesz!

Éva írta...

GyongyviragKata nagyon örülök és köszönöm visszajelzésedet. Váljon egészségetekre! További jó sütögetés kívánok!

Vera írta...

finom süti... Én mindig csalók vele, a hatás az íz ugyanaz...Én egy tésztát csinálok, amennyire ki lehet nyújtani, rámával megkenve, kakóscukor, jól felcsavarva...sütés.../az adag fele, a másik diós... egymás mellé téve, de együtt szeletelve/

Éva írta...

Vera nagyon jó megoldás az is és finom lehet a dióval együtt csak ne lenne olyan drága a dió is?