Pár héttel ezelőtt készítettem. Lányom hozott egy csomag réteslapot amiből 2 lapot gyorsan fel is használtam . A megmaradt 4 lap felhasználásához választottam az itt talált különleges tölteléket . Kisebb adagot készítettem azt írom le :
Hozzávalók: 4 db réteslap/bolti, töltelék: 4 dl tej, 8,5 dkg búzadara, 1 tk. vaníliakivonat, fél tk. őrölt fahéj, 2 db tojás, 3 evőkanál cukor, fél narancs reszelt héja, kb. 4 dkg margarin/olvasztva a tészta kenésére.
🌸
Elkészítése: A tejet a búzadarával feltettem főni, mikor besűrűsödött levettem a tűzhelyről hagytam hűlni. Tálba összekevertem a tojást, cukrot, narancs reszelt héját, őrölt fahéjat és a kivonatot. Ezt a keveréket a langyosra hűlt grízhez kevertem és visszatettem a tűzhelyre ahol összefőztem közben kevertem. Ezt a keveréket is langyosra hűtöttem. A tepsit olvasztott margarinnal kikentem egy réteslapot beletettem lekentem olvasztott margarinnal majd egy másik lapot tettem rá és ismét lekentem erre kanalaztam a tölteléket elegyengettem és mivel nagyobb volt a réteslap mint a tepsi a lelogó részt ráhajtottam a töltelékre és lekentem ezt is Ezután tettem rá a harmadik lapot megkentem és végül a negyedik réteslappal beborítottam amit ismét lekentem majd a lelogó darabokat is ráhajtva lekentem. Éles késsel a tészta tetején bejelöltem a szeleteket. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sült Tetejét porcukorral szórtam be.😋
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Nagyon finom, különleges édességgel búcsúztattad az óévet, és kezdted az újév bejegyzéseit! 🍀
Katalin köszönöm, valóban finom volt de ezt jóval előbb készítettem!
Tele vagyok édességgel - egy kivételével csak azt kaptam az ünnepre. Ezt a réteslapot is ki lehetne talán próbálni valami zöldséges hússal... Gondolkodni fogok valami nem édes megoldáson....
aranyos fodorka nálam az édes gyorsan elfogyott. Ezt régebben készítettem, de talán krumplis töltelékkel is készíthetnél egyszer már kipróbáltam és finom volt.
aranyos fodorka megkerestem neked https://takarekoskonyha.blogspot.com/2012/02/burgonyas-retes.html
Nagyon finom rétest sütöttél, még nem is hallottam ilyen töltelékről.
Gizi köszönöm , nekem is újdonság volt ez a krém de örülök hogy kipróbáltam mert finom.
Megjegyzés küldése