2024. június 24., hétfő

Egyszerű és nagyszerű étel

Könnyen elkészíthető és  amikor végkép nem jut eszembe  hogy mit is készítsek   akkor ez  egy jó választásnak tűnik általában😊. Az olcsó és finom kategória!

Hozzávalók:/ez csak egy személyes adag/:  1 db krumpli, 1 db tojás, kevés zsír vagy olaj, bármilyen  házi fűszerkeverékkel ízesítve.
🌺
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és vékony karikákra vágtam. Kevés zsírt forrósítottam amibe tettem a krumplit  és kicsit pirítorram mindkét oldalát. A felvert tojásba   fél mokkáskanál házi fűszerkeveréket /ami nálam most provence-i volt/ kevertem és  ráöntöttem a krumplira. Kicsit hagytam sülni/ nem kevertem, majd  az egészet átfordítottam a másik  oldalára   úgy is sütöttem de csak kis ideig. Ezután borítottam tányérra. Most feldarabolt paradicsommal  ettem,  de akár savanyúsággal vagy bármilyen salátával nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !


9 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, tényleg egyszerű, de nagyszerű! És mellé a friss paradicsom jó választás lehetett! Ilyen melegben az ember nem is kíván többet.

Éva írta...

Kedves Kati köszönöm!

aranyos fodorka írta...

Ezt én is kipróbálom, gyorsan kész, nem kell túl sokat vacakolni vele. Szerintem valamiféle nyári saláta is jöhet mellé....

Éva írta...

aranyos fodorka sok sikert és váljon egészségedre!

Gizi írta...

Egyszerű és nagyon finom, én még hús mellé köretnek is eltudom képzelni, de persze így magában a paradicsommal is nagyon finom lehetett.

Éva írta...

Gizi köszi, biztos finom lenne köretnek is bár nekem lehet hogy kicsit sok lenne úgy !

Vera írta...

nálunk ez már jó régóta finom étel,,szoktam variálni is, hol kis kolbász, vagy paprika, vagy hagyma ,szalonna, vagy csak igy simán..és ha van, sajt reszelve rá...és főleg hamar kész..JJJa és petrezselyem az mindig/fagyasztóba turmixolva mindig van/

Ani írta...

Jaj, ez nagyon finom lehet azzal a fűszerrel!

Éva írta...

Vera örülök hogy ismered, nyáron paprika paradicsom hagyma bele mint egy krumplis lecsó de nagyon finom tud lenni!
Ani köszi finom volt.