Szeretem a leveles tésztával készített süteményeket amit már eddig is több féle formázással készítettem el. Katinál látott túrós batyu formázása annyira tetszett hogy mivel éppen volt itthon leveles tésztám és túró is kb. fél óra múlva már készítettem is! (Talán azért is voltam ilyen gyors hogy a látott technikát nehogy elfelejtsem?😊
Hozzávalók: 25 dkg bolti leveles tészta, töltelék: 12,5 dkg tehéntúró, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília cukor, fél citrom reszelt héja és kevés citromlé.
🍂
Elkészítése: A tészta előkészítését és annak felszeletelését itt videón meglehet nézni Kati oldalán ! Töltelék hozzávalóit összekevertem és az előkészített tésztára halmoztam és a látott módon elkészítettem Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon nálam 20'-ig sült de ez a sütőtől is függ!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése