2025. március 5., szerda

Mákos-citromos linzer


Hozzávalók (fél adaghoz) : 15 dkg finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgájának a fele ,fél csomag vaníliacukor,  fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál egész mák. Lekvár nálam  saját málnalekvár

🍋

Elkészítése: A lisztet és a hideg feldarabolt margarint összemorzsoltam ezután a többi hozzávalóval sima tésztának összegyúrtam. A tésztát hűtőbe pakoltam  1 órára. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 3-4 mm vastagra  majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ezután előmelegített sütőbe tettem ahol 180 C fokon  13' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lekvárral kettesével összepakoltam. /Ebből a mennyiségből 15 db lett/

Megkínálhatlak ?

forrás: innen

12 megjegyzés:

Nea írta...

Igen Éva, én szívesen elfogadnám a kóstolót, de így is el tudom képzelni, hogy milyen finom volt.

Katalin írta...

De finom lehet a saját málnalekvároddal! Nagyon szépek lettek!

Éva írta...

Nea köszönöm!

Éva írta...

Kati köszönöm !

aranyos fodorka írta...

Dióval próbáltad már ? Azt hiszem, azzal is finom lehet.

teller-cake írta...

Nagyon jó íz-és formatársítás! <3

Ani írta...

Ó, de finom lehet! Nagyon szép is.

Éva írta...

Mari a tésztába vagy a töltelékbe a diót? Egyikbe sem próbáltam még.

Éva írta...

teller-cake köszönöm!

Éva írta...

Ani köszönöm!

Gizi írta...

Nagyon szeretem a linzert, most szívesen megkóstolnám. A ropogós mákkal finom lehet az omlós tészta, és a saját málnalekvár csakis finomabbá tette. Én előtte kicsit megszoktam pörkölni a mákot, és kihűtve teszem a tésztába. Próbáld ki, nagyon finom lesz a linzer íze.

Éva írta...

Gizi köszönöm a jótanácsodat is egyszer kipróbálom.