Hozzávalók (fél adaghoz) : 15 dkg finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgájának a fele ,fél csomag vaníliacukor, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál egész mák. Lekvár nálam saját málnalekvár
🍋
Elkészítése: A lisztet és a hideg feldarabolt margarint összemorzsoltam ezután a többi hozzávalóval sima tésztának összegyúrtam. A tésztát hűtőbe pakoltam 1 órára. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 3-4 mm vastagra majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ezután előmelegített sütőbe tettem ahol 180 C fokon 13' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lekvárral kettesével összepakoltam. /Ebből a mennyiségből 15 db lett/
Megkínálhatlak ?
forrás: innen
12 megjegyzés:
Igen Éva, én szívesen elfogadnám a kóstolót, de így is el tudom képzelni, hogy milyen finom volt.
De finom lehet a saját málnalekvároddal! Nagyon szépek lettek!
Nea köszönöm!
Kati köszönöm !
Dióval próbáltad már ? Azt hiszem, azzal is finom lehet.
Nagyon jó íz-és formatársítás! <3
Ó, de finom lehet! Nagyon szép is.
Mari a tésztába vagy a töltelékbe a diót? Egyikbe sem próbáltam még.
teller-cake köszönöm!
Ani köszönöm!
Nagyon szeretem a linzert, most szívesen megkóstolnám. A ropogós mákkal finom lehet az omlós tészta, és a saját málnalekvár csakis finomabbá tette. Én előtte kicsit megszoktam pörkölni a mákot, és kihűtve teszem a tésztába. Próbáld ki, nagyon finom lesz a linzer íze.
Gizi köszönöm a jótanácsodat is egyszer kipróbálom.
Megjegyzés küldése