2025. március 2., vasárnap

Susmus, vagy sipi-supi leves-köményes burgonyaleves galuskával "Ízőrzők" Legénd

  Sok receptet elkészítettem már ebből a műsorból, de ez az egyszerű leves eddig  elkerülte a figyelmemet. Aninál láttam az elmúlt napokban ami nagyon megtetszett és  kis adagból gyorsan elkészítettem.


Hozzávalók: 1 db krumpli, kevés vöröshagyma, kanál zsír, fűszerek: só, piros paprika, őrölt bors, őrölt kömény, nálam pici csípős paprika, galuskához: 3-4 evőkanál búzadara, 1 db tojás, mokkáskanálnyi sertészsír, só,  apróra vágott petrezselyem.

🌸

Elkészítése: Először a galuskát állítottam össze amit a hozzávalók összekeverése után félre tettem. Krumplit megpucoltam és felkockáztam.  Kanálnyi zsíron megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát  megszórtam a fűszerekkel  ráöntöttem a krumplit és  kb. 1 liter vizet,   nekem volt  mélyhűtőbe zellerlevelem egy darabkát tettem bele ezután   hagytam főni.  Mikor már kezdett puhulni a krumpli teáskanállal  galuskát szaggattam   a levesbe és készre főztem. 😋 

Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések: