2010. november 24., szerda

Krumpli saláta

Hozzávaló: Krumpli, vöröshagyma, majonéz, tejföl, mustár , bors, só

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát felkarikázom( ezt el is lehet hagyni),  A kurmpit és a hagymát egy tálba pakolom amire  salátalét( ecet, só, cukor víz) öntök elkeverem óvatosan. Ezt a hütőbe teszem  1/2 órára.
 Közben  összekeverem a majonéz,  mustár, bors, tejföl alapanyagokat.  Kiveszem a hütőből a krumpli-hagyma  egyveleget és leöntöm róla a folyadékot, majd a  kikevert alapanyagot ráöntöm és összekeverem  vele. Még egy kis időre hütőbe teszem.

Lehet még főtt virslit felkarikázva is bele tenni.
Az arányokat nem tüntettem fel  amit szoktam  készíteni az 5 db krumpli 1 kis fej hagyma, 1 kis tubus majonéz, 2 evőkanál mustár,kávéskanál bors, 1 tejfől. Persze ezen lehet változtatni ki-ki ízlésének megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...