2010. november 24., szerda

Krumplisaláta


Hozzávaló: Krumpli, vöröshagyma, majonéz, tejföl, mustár , bors, só,ecet,cukor.
😉
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát felkarikázom( ezt el is lehet hagyni),  A krumplit és a hagymát egy tálba pakolom amire  salátalét( ecet, só, cukor víz) öntök elkeverem  és a hűtőbe teszem  1/2 órára.
 Közben  összekeverem a majonéz,  mustár, bors, tejföl alapanyagokat.  Kiveszem a hűtőből a krumpli-hagyma  egyveleget és leöntöm róla a folyadékot, majd a  kikevert alapanyagot ráöntöm és összekeverem  vele. Még egy kis időre hűtőbe rakom😋
Jó étvágyat!

Lehet még főtt virslit felkarikázva is bele tenni.
Az arányokat nem tüntettem fel  de általában :  5 db krumpli ,1 kis fej hagyma, 1 kis tubus majonéz, 2 evőkanál mustár,kávéskanál bors, 2 dl  tejföl amiből készítem😋 Természetesen ezen lehet változtatni ki-ki ízlésének megfelelően!

Nincsenek megjegyzések: