2010. december 19., vasárnap

Porhanyós kifli( tojás nélkül)

                                                                                    

Hozzávalók:   50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.
Elkészítése: Az élesztőt a szokott módon kevés tejben  megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel   összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat  vágok lekvárral  vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon  20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...