2011. szeptember 12., hétfő

Tojásos-hagymás pizza


                                                                                 
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg. liszt,
                                           2 dkg élesztő,
                                           3 evőkanál olaj,só, langyos víz,
Hozzávalók a feltéthez:  20 dkg. paradicsom,
                                           2 főtt tojás,
                                         10 dkg. reszelt sajt,
                                           3 fej vöröshagyma,
                                           2 gerezd fokhagyma, olaj, oregánó, őrölt kömény és bors, só
Elkészítése: Az élesztőt kevés liszttel langyos vízben elkeverem, és felfuttatom. A lisztet  egy edénybe teszem a közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a kovászt. Hozzákeverem az olajat, megsózom és annyi langyos vizet adok még hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjak. Mikor összeállítottam letakarom, és a duplájára kelesztem. A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtom, és olajjal kikent tepsibe rakom. A tésztára  karikára vágott paradicsomot teszek és sóval, borssal, oregánóval fűszerezem.Vékonyan felkarikázott hagymaszeletek és tojáskarikák kerülnek rá, amit sóval, köménnyel, borssal és zúzott fokhagymával ízesítek. A tetejét reszelt sajttal hintem meg, és előmelegített sütőben készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: