2011. szeptember 12., hétfő
Tojásos-hagymás pizza
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg. liszt,
2 dkg élesztő,
3 evőkanál olaj,só, langyos víz,
Hozzávalók a feltéthez: 20 dkg. paradicsom,
2 főtt tojás,
10 dkg. reszelt sajt,
3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, olaj, oregánó, őrölt kömény és bors, só
Elkészítése: Az élesztőt kevés liszttel langyos vízben elkeverem, és felfuttatom. A lisztet egy edénybe teszem a közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a kovászt. Hozzákeverem az olajat, megsózom és annyi langyos vizet adok még hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjak. Mikor összeállítottam letakarom, és a duplájára kelesztem. A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtom, és olajjal kikent tepsibe rakom. A tésztára karikára vágott paradicsomot teszek és sóval, borssal, oregánóval fűszerezem.Vékonyan felkarikázott hagymaszeletek és tojáskarikák kerülnek rá, amit sóval, köménnyel, borssal és zúzott fokhagymával ízesítek. A tetejét reszelt sajttal hintem meg, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése