2011. április 20., szerda

Rákóczi túrós

Ezt a süteményt ezen a héten "Ottis főz" blogban láttam és gondoltam kipróbálom !
                                                                         

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg. liszt, 12 dkg. margarin, 3 evőkanál cukor, 2 db tojás, 1 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna, csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg. túró, 15 dkg. cukor, 1 cs. vanília cukor, 5 dkg. mazsola, 3 tojás, 1 dl tejföl. 
🌺
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 1 órára a hűtőbe tettem. Mikor letelt az idő, kinyújtottam a tésztát és egy margarinnal kikent liszttel megszórt tepsibe tettem. A tésztát villával megszurkáltam, és az előmelegített sütőbe  kb. 200 fokon 10' elősütöttem.
Közben a tölteléket összeállítottam. A tojássárgáját a cukorral kikevertem majd a túrót tejfölt és mazsolát is hozzáadva elkevertem, ezután a tojásfehérjét kemény habnak felverve szintén belekevertem a töltelékbe.
Mikor letelt a tésztának a 10' kivettem a sütőből és a tölteléket rápakolva , egy kis baracklekvárt   rátéve, még 20' sütöttem. Amikor már készen volt a sütemény, kivettem a sütőből és  az előzőleg  3 tojás fehérjéből és 4 evőkanál cukorból jó kemény habot felverve  a sütemény tetejére nyomtam/jelen esetben egy zacskót kivágtam és  a habot abba   tettem / Ezután még kb.5' visszatettem a sütőbe  amíg a hab kissé barnulni kezdett.
Jó étvágyat kívánok !
                                                                    

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép, ügyes vagy!