2011. május 10., kedd

Sajtos csiga



Hozzávalók:  25 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál só, 1 db margarin, 1 dl hideg tej, 20 dkg sajt.
Elkészítése: A lisztet a margarin felével elmorzsoltam hozzáadtam a sütőport, a sót, és az 1 dl hideg tejet és alaposan összegyúrtam 3 cipóra osztottam. A margarin másik felét habosra kevertem beleforgattam a reszelt sajtot. A kis cipókat egyenként  háztartási fólián téglalap alakúra nyújtottam, mindegyiket megkentem a sajtos- margarinos krém egy-egy harmadával. A fólia segítségével feltekertem mint a bejglit, ujjnyi vastag szeletekre vagdostam és kizsírozott tepsibe egymás mellé fektettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' alatt megsült.
Jó étvágyat!
                                                                             

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Minden ami sajtos nagyon, finom. Nagyon guszta, jó a kép.

Éva írta...

Bianka: Köszi
Mrita: Én is szeretem a sajtos süteményeket.Köszi a dícséretet.

Juci írta...

Bevallom, így még nem készítettem.
Tetszik a recept.
Én mindig vajastésztából készítettem a csigácskákat...

Éva írta...

Juci: Próbáld ki én is most csináltam először egy új szakácskönyvből írtam ki nagyon finom lett !