2019. június 22., szombat

Karalábés húsgombóc "Ízőrzők" Berettyóújfalu

Töltött karalábét aminek receptje  itt megtalálható régóta készítem mert kedvenc:) Most elkészítettem ezt a karalábés változatot mert szerintem egyszerűbb ,  amiben nem is  csalódtam😋

Hozzávalók:/ kis adagból készült mivel ez csak az én kedvencem/ 1 nagyobb karalábé, 25 dkg darált hús,  kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 felvert tojásnak a fele, 2 evőkanál rizs, só, őrölt bors, kanálka zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl, vágott kapor és petrezselyem.
😉
Elkészítése: Darált húshoz tettem a lereszelt kétféle hagymát, kissé leöblített rizst, sót, tojást  és az őrölt borsot összegyúrtam az egészet és kis gombócokat formáltam belőle. A karalábét megtisztítottam és vékony csíkokra vágtam. Zsírt forrósítottam beletettem a lisztet kicsit pirítottam lehúztam a tűzhelyről és felöntöttem a tejjel és a tejföllel majd hozzátettem az apróra vágott kaprot és petrezselymet. Edénybe vizet forraltam amibe sót tettem és ebbe raktam  a gombócokat  mikor elkezdett főni akkor raktam hozzá a felszeletelt karalábét is együtt főztem puhára  ezután besűrítettem a tejfölös keverékkel !
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, és talán nem is nagyon macerás elkészíteni :-) Ilyet még nem készítettem, csak töltött karalábét, de az is csak ritkán :-)

Éva írta...

Katalin töltött karalábét is szeretem de én is azért próbáltam ki ezt a receptet mert gondoltam hogy sokkal egyszerűbb így elkészítve:)

Dombi Anikó írta...

Kedves Évike!
Gyakran látogatom a blogodat, sokat tanulok tőled! Gyakran meritek ötleteket az oldalról a menühöz.

Amikor megláttam ezt a receptet, tudtam,hogy elfogom késziteni,mert én nagyon szeretem a karalábét, a hús pedig nem fogja elrontani :-), de a férjem is azt mondta,hogy nagyon finom, készitsek máskor is.
Köszönet a receptért!!!!

Dombi Anikó írta...

Kedves Évike! Amikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy elfogom készíteni,a karalábét nagyon szeretem, a hús pedig nem rontja el. Amikor kész lett, mondta a férjem, ezt nagyon finom, készítsek máskor is. Köszönöm a receptet!

Éva írta...

Dombi Anikó nagyon örülök kedves szavaidnak. Az hogy sikered volt az elkészítésnél férjednek is tetszett ez a Te érdemed váljon egészségetekre!