2011. május 24., kedd

Tejes kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt ( 2/3 finomliszt, 1/3 rétesliszt),
                       1 db tojás,
                       2,3 dl tej,
                       5 dkg margarin,
                       1,5 kávéskanál só, 1,5 kávéskanál cukor,
                       2,5 dkg. friss élesztő./ + 1 tojássárgája a kiflik kenésére./
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatom. A két féle lisztbe a többi hozzávalókat és a megkelt élesztőt  bele öntöm  megdagasztom a  langyos margarinnal együtt..Jól bedagasztom majd egy konyha ruhával letakarva kb. 1 óra hosszat hagyom  pihenni.
Mikor már jól feljött a tészta, kiborítom a nyújtódeszkára kétfelé veszem és egyenként kerek formára nyújtom.Ezután a tésztát 6 felé vágom és egyenként a szélesebb végétől felgöngyölöm kiflire formálom.A tepsibe sütőpapírra pakolom és 1 tojássárgáját kevés vízzel kikeverek és a kifliket ezzel kenem meg.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' alatt sül meg./12 db lett/
( A kiflijeimnek egy szépséghibája van az hogy nem egyformák!) De azért finom lett.
                                                                             

2 megjegyzés:

Kati írta...

Szépek lettek, biztos finomak is.

Éva írta...

Kati: már 2 megettem nagyon finom lett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...