2011. június 10., péntek

Gerslis káposzta

  Hozzávalók: 1 kg. savanyú káposzta,  1/2 kg. sertéshús/ lapocka v.véknya/ 1nagy fej  vöröshagyma,2 cikk fokhagyma,só, bors,pirospaprika, 1,5 dl pohár gersli , rántás  + 1 kis doboz paradicsompüré.
Elkészítése: Nagy fazékba belepakolom a savanyú káposzta felét arra teszem feldarabolva a húst, rá a felkarikázott vöröshagymát, fokhagymát, sót , pirospaprikát borsot erre szórom rá a gerslit majd a maradék káposztát. Ezután felöntöm bőven vízzel  az edényt  lefedem . Mikor már puhának érzem a gerslit ráteszem a rántást  azzal is fő egy kicsit, majd ráteszem a paradicsompürét . Lekapcsolom a gázt de még azért hagyom a tűzhelyen fedővel letakarva ./ Bármilyen furcsa zsiradékot csak a rántásba kell tenni, közben kavarni sem szükséges./

Édesanyám főzte nagyon sokszor ezt az ételt,  egyszerű  az elkészítése! Ha van otthon egy kis szalonna vagy csak szalonna bőr igazán jó ízt ad neki. / Sikerült  füstölt  bordát vennem azt főztem bele most!/  Ez így elég nagy adag, lehet a feléből is készíteni!
                      Jó étvágyat!                                      

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú, ez nagyon guszta!
Szinte érzem az ízét...de jó lenne ebédre.
:)

Adél írta...

Férjem nagyon szereti ezt az étel.Ha megmutatom neki,rögtön odatesz ,hogy készítsek neki:)

Éva írta...

Zsófi: még van egy kicsi gyere!
Aleda: járj a kedvébe a férjednek főzd meg!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Az én anyukám is így főzte annak idején, és nagyon szerettem. Most szinte érzem az ízét ahogy a képet nézem.:)