Elkészítése: A lisztbe teszem a tojást sót és a tej felével mély tálban jól elkeverem és hozzáadom a többi tejet és a szódavizet, amivel még tovább keverem hogy csomómentes legyen. Legalább 1/2 órát pihentetem majd átkeverem ha szükséges/ mert sűrű /, teszek hozzá még tejet vagy szódavizet. Palacsinta sütő edénybe teszek egy kevéske olajat és abban kezdem sütni, széles késsel megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Tölteléknek: sárgabaracklekvár, kakaós porcukor, fahéjas porcukor, lekvár +darált dió, tehéntúró.
Túrótöltelék: 1 cs . túró, 2-3 evőkanál cukor, 1/2 cs. mazsola, kevés reszelt citromhéj, 1 tojás sárgája + a fehérje kemény habbá verve.
Túrótöltelék: 1 cs . túró, 2-3 evőkanál cukor, 1/2 cs. mazsola, kevés reszelt citromhéj, 1 tojás sárgája + a fehérje kemény habbá verve.
📌(A palacsinta tésztájába nem szoktam cukrot tenni !
Ebből a mennyiségből 12 db lesz. Készítettem már csak szódavízzel úgy is finom volt)
Jó étvágyat kívánok !
13 megjegyzés:
Imádom a palacsintát, de mi csak kb.értékbe szoktuk a hozzávalókat beletenni,még sosem mértem le, hogy miből mennyi kell.
Nagyon guszta lett!
És ez a szalvétád is tetszik.
:)
Zsófi: én sem szoktam mérni, csak azért mégis kb. értéket akartam jelőlni. Félreteszek neked egy ilyen szalvétát jó?
Annyi szép szalvétád van, hogy nyugodtan elkezdhetnéd gyűjtögetni. Én is gyűjtöm, már anyukám is gyűjtötte, és így már talán több ezer fajta van. ha összegyűlik neked is több szép, akkor cserélhetünk is, majd egyszer, ha gondolod.
Én is nagyon szeretem a palacsintát, az áfonyás a kedvencem, de az ordás-kapros is isteni.
Zsófi: gyerekkoromban én is gyűjtöttem, aztán a családban lévő kisebb gyerekek eltüntették. Most is nagyon szeretem a szép szalvétákat , de már nem gyűjtöm csak használom őket.A lányaim tudják hogy szeretem a szép szalvétákat és mindig vesznek nekem.Ha gondolod, komolyan mondom félreteszek neked egy párat.
Rendben, ha gondolod.
De hogy tudunk cserélni? Postán vagy esetleg személyesen?
Zsófi: nekem csere nem kell, postán elküldöm neked majd ha legalább van vagy 5 féle. Jó?
A grízes tésztától a palacsintáig mind jöhet, így szépen egymásután. Aztán a habocskával pedig megkoronázom az egészet.:))
Kati: örülök hogy te is szereted a palacsintát.Amit említettél azokat az ízesítéseket sajnos nem ismerem.
Gizi: vigyázzál nehogy megártson a sok édesség!
Ebből most egy tucatot bezabálnék.
Megsütöttem a recepted alapján a palacsintát tegnap vacsira. Hát az első két darab után dobtam bele a egy kis cukrot, nekem hiányzott belőle. Ja és 3-szoros adagot sütöttem, de el is fogyott. Nem kellett hígítanom, pont jó volt a sűrűsége, szép vékonyra bírtam őket sütni. :)
Köszönöm a receptet!
martinelli: bezabálnád ha lenne:-)) de sajna már nincs!
Betty: örülök hogy sikerült! Egészségetekre!
Nagyon jó recept! Én is így szoktam csinálni..:)
Megjegyzés küldése