2011. június 9., csütörtök

Repülő krémes

                                                                              

 Tészta hozzávalók:  25 dkg. liszt, 1 egész tojás, 7 dkg. margarin, l/2 cs szalalkáli, 2 kanál porcukor,tej
Elkészítése: A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrom, a tepsi tetején 3 lapot sütök.
Krém hozzávalói- elkészítése:20 dkg. porcukrot  20 dkg  margarinnal  jól kikeverek. 1 csomag vanília pudingport 1 kanál liszttel és 1/2 liter tejjel süsüre főzök. Ha kihűlt összekeverem a cukros margarinnal. A fele krémbe kakaót teszek, és így megtöltöm a lapokat. / a fele krémbe elég tenni egy púpozott evőkanál kakaóport/
 Könnyű  az elkészítése  és maga a sütemény is  könnyű és finom !
                                                                                                                                                        

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Éva írta...

Bianka: valóban finom köszi!

Nea írta...

Ha már repülő krémes, hozzám is repülhetne belőle egy szelet. Nagyon jól néz ki.

Nea

Vianne írta...

Kedves Éva!

ez nagyon jól hangzik:) miért hívják repülőkrémesnek?

Nagyon klassz a blogod, hasznos, praktikus és felsorakoztatod benne gyermekkorom kedvenceit, eszembe juttatod a nagyimat, nála ebédeltünk minden nap suli után:)
És csodagyönyörű a Kisunokád!! Az én Lurkóm is kb. ekkorka lehet:)

Éva írta...

Nea: nyisd ki az ablakot és repül.
Vianne: Üdvözöllek!Hogy miért repülő krémes azt nem tudom, de hogy finom azt igen. Köszi a dicsérő szavakat és örülök hogy emlékeket idéz föl a blogom, amit már mások is említettek! Köszi hogy kisunokámat is dicsérted, ő szeptemberben lesz 2 éves.Tündér a kisfiad? kb. egyidősek lehetnek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...