2011. június 15., szerda

Tejbegríz


Hozzávalók:  tej, búzadara, cukor, szórásra kakaópor és fahéj.
🌺
Elkészítése: a tejet feltettem főni cukrot tettem bele, és a búzadarát pohárból  folyamatosan szórtam bele  közben kevertem, hogy a dara ne csomósodjon össze. Tányérba öntöttem és fahéjjal és kakaóporral szórtam meg.
Az hogy mit szórunk  a tetejére ízlés dolga!  (Az arányokról:  most csak magamnak készítettem ezt, így 2,5 dl tej 1 evőkanál cukor, 1 dl búzadara.)   
Jó étvágyat kívánok!
                                                                       

9 megjegyzés:

Mesi írta...

Nálunk ez lesz az uzsonna! :) Sült tejbegrízt ettél már?

Éva írta...

Mesi azt nem ismerem!

Bianka írta...

El sem hiszed, de ez az egyik kedvencem

Adél írta...

Kislányom is nagyon szereti,még mindig készítek neki.

Marti M írta...

Én is szeretem.

Így próbáltad?

http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/panirozott-grizkocka.html

Éva írta...

Bianka, Aleda, martinelli: örülök hogy ti is szeretitek.
martinelli: megnézem amit ajánlottál köszi

Kati írta...

Gyermekkorom egyik kedvenc étele, már rég nem készítettem, de sortkerítek rá én is.

Éva írta...

Kati: hajrá !

Mesi írta...

Martinelli-féle receptet hívjuk mi sült tejbegríznek! Nagyon finom! :)