2011. augusztus 1., hétfő

Krumpli tojással sütve

                                                                               
Hozzávalók: 1-2 db. krumpli , zsír, tojás , só, bors,   egyéb fűszer ízlés szerint./alapanyag sz.sz./
Elkészítése: Megpucolom a krumplit és felkarikázom, lábasban a  zsírt felforrósítom és a  felkarikázott krumplit ebbe teszem bele( annyi krumplit teszek az edénybe, hogy a lábast kitöltse) , a krumpli   mindkét oldalát jól megsütöm ,  egy pohárban  tojást  felverem, megsózom teszek bele borsot  és ráöntöm a krumplira, nem kell elkeverni.  Mikor már összeállt a krumplival a tojás egy szélesebb késsel alányúlok és egybe megfordítom az egészet hogy a másik oldala is megsüljön. Egyben kilehet önteni a tányérra. Ezután lehet fűszerezni amivel  éppen szeretjük./ Most fűszerkeveréket és csípős paprikát szórtam rá, és nyers zöldségeket tettem mellé!/
Jó étvágyat!

                                                                            

2 megjegyzés:

Petra írta...

Ez finom. Ha marad ki egy kis sült, vagy főtt krumplim akkor szoktam én is tojásrántottába rakni. Egyszerű, laktató étel. Szeretjük. :)

Éva írta...

Petra: Örülök, hogy ti is szeretitek, valóban laktató és finom!