2011. augusztus 1., hétfő

Egyszerű vaníliaparfé

                                                                                  
Hozzávalók: 2 dl tejszín, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál rum/ vagy mokkáskanál rumaroma/, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A mazsolát megmostam, majd a tejjel összekevert rumba  2 órára beáztattam. A tejszínt kemény habbá vertem, ezután a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos mazsolával összekevertem. Az egészet  folpackkal kibélelt őzgerincformába  simítottam, és a mélyhűtőben megfagyasztottam. 
Tálalás előtt kiborítottam a formából, a tetejéről lehúztam a folpackot,   szedret és csokoládéreszeléket  szórtam rá.

                                                                           

8 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon guszta parfét készítettél. El is mentem a receptet, nagyon tetszik. :)

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett. Szeretem az ilyen habos finomságokat, így én is viszem a receptet.:)

Aleda írta...

Nagyon guszta,szeretem a rumba áztatott mazsolát az ilyen édességekben.

Éva írta...

Petra, Gizi: örülök hogy elnyerte a tetszéseteket!
Aleda: Köszi !

Bianka írta...

Nagyon guszta

Éva írta...

Bianka: Köszi

Tiffanylda írta...

Csak csorgatom a nyálam folyamatosan, közben eszem a zabpelyhet... Nagyon finom lehet! Epret tennék bele mazsola helyett, de biztos az megfagyva nem olyan jó!:(
Éva, kérlek nézz be a 7 pontosba, írtam valamit! Köszi!:)

Éva írta...

Tiffanylda: Elképzeltelek ebben a szituban ahogy írod, jót nevettem.Szerintem is megfagyna inkább a tetejére tegyed! Megnéztem, köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...