2011. szeptember 16., péntek

Francia saláta

Volt egy pár darab zöldségem így hasznosítottam!
Hozzávalók: 1-1  sárgarépa  fehérrépa, kevés zöldborsó,  1 alma, 2 kisebb krumpli,1 db uborka, tejföl, majonéz, mustár, só, őröltbors.
Elkészítése: a zöldségeket vegetás vízben  a krumplit sós vízben héjastól megfőztem.  Mikor kihűltek feldaraboltam, az almát és az uborkát is kockára . A majonézt tejföllel, mustárral és őröltborssal jól kikavartam  és a feldarabolt zöldségekkel összekavartam. A majonéz most  bolti volt és mivel a nyersanyag összmennyisége elég kevés  volt így csak fél   tubussal és csak fél doboz tejfölt használtam el.

8 megjegyzés:

martinelli írta...

Na ilyet még nem is hallottam, hogy almát is tegyenek bele, ez nekem új. Szívesen megkostolnám. Látom jó nagyra vágod a zöldséget. Én reszelni, vagy nagyon apróra szoktam vágni. Megyek hozzád kostolóra :)

Csiperke írta...

Nagyon szeretem mégis nagyon régen csináltam. Köszi, hogy eszembe juttattad! :)

trollanyu írta...

Almát szoktunk bele rakni, de fehérrépát sosem, nekem ez az új. De guszta nagyon, nem is tudom mikor ettem ilyet utoljára, talán évekkel ezelőtt:)

Hobbychef írta...

Ez a klasszikus francia saláta, alma kell bele. Én is teszek bele mindig. Lehet persze variálni, gazdagítani, de alma mindig van benne.

judit60 írta...

Nagyon guszta, én is nagyon szeretem.

Patrícia írta...

Nagyon guszta,és én nagyon szeretem.. Nyitom az ablakot, küldesz nekem egy kicsit? :)

Mrita írta...

Nagyon guszta a francia salátád, én is szoktam almát tenni bele, nagyon finom.

Éva írta...

martinelli: Kóstolásról már lemaradtál sajna!
Csiperke: Örülök hogy segíthettem!
trollanyu: Nem mindíg teszek bele fehérrépát, de így sem rossz? Itt az ideje hogy csináljál!
Hobbychef: Köszi!
Patricia: Küldenék, de sajna már nincs!
Mrita: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...