2011. október 8., szombat

Gyümölcskehely hamis gesztenyepürével

 Hozzávalók: a gesztenyepüréhez: 1/2 kg krumpli, 12,5 dkg. darált dió, 10 dkg porcukor, 1-1  evőkanál rum és kakaópor, 5 dkg margarin, a díszítéshez gyümölcskompót / jelen esetben bolti gyümölcskompótból tettem:  ananász, papaja /, cukrozott tejszínhab.
🌷
Elkészítése: a krumplit héjastól megfőzzük, megtisztítjuk, majd áttörjük. Belekeverjük a diót, a margarint, a porcukrot, kakaóval és rummal ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és lehűtjük. Fogyasztás előtt krumplitörőn átnyomjuk. Üveg kehelypoharakba lecsurgatott kompótokat teszünk, majd hamis gesztenyepürével megrakjuk. A tetejükre cukrozott tejszínhabot nyomunk. /kakaópor lehet hogy kevesebb is elég/😋
                        Jó étvágyat!                                                  

7 megjegyzés:

Ani írta...

Köszönöm a feliratkozásod! Hamis marcipánról krumpliból már hallottam, bevallom hamis gesztenyéről még nem. Nagyon ötletes, hogy árak szerint rendszerezted az ételeket. Most aktuális, pár év múlva meg már történelem (sajnos).))

trollanyu írta...

Ez nagyon jó recept, mert itt nem lehet gesztenyepürét kapni. Mindenképpen ki fogom próbálni ezt a hamis gesztenyét, mert nagyon szertjük. Kíváncsi vagyokmilyen az íze:)

Márti írta...

Engem egyszer, a régi ínséges időkben, becsaptak, de az a "gesztenye" babból volt és Isteni! ha nem mondják, nem jöttem volna soha rá.Ezek után,a krumplist is szívesen megkóstolnám!

Csilla írta...

Én is hallottam, már így hamisítani a gesztenyepürét, de még sosem próbáltam. :) Azt mondod, teljesen olyan ízű?

Éva írta...

Teakert: Hamis marcipánt én is ismerek, ezek után hamis gesztenyét is! Az árak megjelölésével kapcsolatban valóban ez most aktualis csak, hogy meddig azt nem tudhatjuk?
trollanyu: Nyugodtan próbáld ki, nem sokba kerűl egy próbát megér. Finom az íze !
Márti: Neked is azt mondom próbáld ki, jól lehűtve a dió és a rum íze adja azt a jellegzetes gesztenyéhez hasonlító ízt.
Csilla: Teljesen olyan nem lehet, mert akkor nem hamis? Hasonlít hozzá így kompóttal tejszínnel nagyon finom.Kevesebb kakaópor is elég és akkor nem annyira sötét a színe.

Vicuska írta...

Hamis gesztenyéből nagyon finom tortát ettem ismerősömnél, bár ez a régmúltban volt és a recept is meg van, el kéne készítenem.

Éva írta...

Vicuska: Én még eddig nem ettem ilyet, de finom.Keresd meg a receptedet kiváncsi vagyok az milyen?