2011. október 26., szerda

Képviselőfánk gesztenyekrémmel töltve

 Hozzávalók:/bár már beírtam  egyszer a tésztáját de azért  ide írom/  1,5 dl víz, 7,5 dkg. margarin, 7,5 dkg. liszt, pici só, 2 db tojás. Krémhez: 25 dkg. gesztenyemassza, 2 db tojássárgája,  kevés  rum.vagy aroma, 5 dkg. porcukor, 1 cs. vaníliacukor,  1 dl habtejszín.
🍁
Elkészítése: a tésztához: a  vizet felteszem  margarinnal  pici sóval  a tűzhelyre melegedni  mikor már  fő lassan beleszórom a lisztet állandó kevergetés közben. Amikor jól besűrűsödött, leveszem a tűzhelyről és állandó kevergetés közben hagyom hogy kicsit hűlni , majd egyenként a tojást belekeverem .Kizsírozott tepsibe diónyi  halmokat pakolok egymástól kicsit távolabb. 1 óráig pihentetem, majd  előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20' sütöm.  Mikor kihűlt kettévágom a tésztát.
A krémhez : a gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomom egy kevés részét félretettem. 2 db tojássárgáját a cukorral  és vaníliás cukorral   gőz fölött sűrűre főztem állandó kevergetés közben. Mikor kihűlt összekevertem   gesztenyével  majd  a kemény habbá felvert  tejszínt is hozzákevertem  a krémhez. Megtöltöttem a szétvágott tésztát a krémmel szórtam rá gesztenyemasszából és ráhajtottam a tészta másik felét. A tetejét  kb. 3 dkg. tortabevonót  és 1 evőkanál olajat   felolvasztottam és azt csurgattam a tetejére. / 10 db lett/
Megjegyzés:  Ilyen módon eddig még nem csináltam gesztenyekrémet de nagyon finom lett!  Legközelebb tortába fogok ilyen krémet tenni!  
                           Jó étvágyat kívánok !                                    

16 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon régen készítettem már képviselőfánkot,de akkor is csak vanília krémmel.Szuper finom lehet így gesztenye krémmel töltve.

Barbi konyhája írta...

Éva ez nekem sütötted?
Imádom a képviselőfánkot és a gesztenyét is, pazar párosítás!!! :)

Szabina írta...

Nahát, biztos tudat alatt összebeszéltünk... :)) Nálam is képviselő volt ma soron, igaz a sima változata. Gesztenyéset még nem ettem, biztos finom lehet. :)

Petra írta...

Jó ötlet gesztenyekrémmel tölteni. Biztos vagyok benne, hogy isteni. :)

Nagymamis írta...

gesztenyekrémmel még én sem ettem.....biztosan nagyon fincsi!

trollanyu írta...

Nagyon jó:) Imádjuk a képviselőfánkot, sokféle krémmel készítettem már, de a gesztenyés kimaradt:) Nagyon meg bírnék enni pár darabot belőle.

Zsani írta...

Én is imádom a gesztenyés sütiket, nagyon finom lehet!

Éva írta...

Aleda: Köszi!
Barbi: Ha szereted , gyere van még!
Szabina: Láttam azt a fajtát is nagyon szeretem!
Nagymamis: Próbáld ki, nagyon finom!
trollanyu:Én csak vanilíával meg ezzel a gesztenyével nagyon finom lett. Még jut Neked is , gyere kóstold meg!

Csilla írta...

A gesztenyés sütit én is imádom. Biztos nagyon finom lehet. Egyszer készítettem eddig csak képviselőfánkot életemben. Nah, majd most a négy nap pihenő alatt lehet nekiveselkedem. :)))

Márti írta...

Kitűnő párosítás!

Katucikonyha, írta...

Nagyon klassz lehet, a gesztenye meg akárhogy jöhet! :-)

Bianka írta...

Imádom a képviselőfánkot és a gesztenyés ételeket

Vicuska írta...

Nagyon tetszik ez a párosítás!!!

marcsis írta...

Képviselőfánk extrán! Az eredetit is imádom, de ez fantasztikus lehet!

Éva írta...

Csupa Csoki: Köszi!
Csilla: A négy nap alatt minden sorra kerűl!
Márti: Köszi!
Katucikonyha: A gesztenyét ha szereted, egyszer próbáld ki ezt!
Bianka: Akkor rajta próbáld ki!
Vicuska: Köszi!
marcsis: Köszi!

Kati írta...

De megkívántam:)