2015. március 12., csütörtök

Szilvás-diós pite

                                                                           
  

Hozzávalók:
tésztához:
30 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg. porcukor
12,5 dkg sertészsír
1 db.tojás+1 tojás a kenéshez
7 dkg. tejföl.
töltelékhez:
15 dkg. szilvalekvár
magozott szilvabefőtt
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg. durvára vágott dió
*
Elkészítése: A tésztához a lisztet, sütőport ,  porcukrot és a sertészsírt összemorzsoltam  . Hozzáadtam az egész tojást és a tejfölt  majd sima tésztának összegyúrtam. A tészta  kétharmadát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam  és pite formát kibéleltem vele. Szilvalekvárral megkentem a tésztát majd kimagozott lecsöpögtetett és fahéjjal elkevert szilvát  rápakoltam . A maradék tésztát  kinyújtottam és ujjnyi vastag csíkokra vágtam amivel a pitét berácsoztam és felvert tojással megkentem  ezután apróra darabolt dióval szórtam be. Előmelegített sütőbe tettem ahol  170 fokon 35' sütöttem. Nagyon finom sütemény!

5 megjegyzés:

Timi írta...

Oh, ezt ki kell próbálnom nekem is!!! Annyira finom lehet!!!

Csigabige írta...

Fincsi lehet, mert az ízkombináció nagyon jó! :)

teller-cake írta...

De nagyon jól hangzik, mentettem is! :-)

Lívia írta...

Ez fincsi lehet, amiben már szilva van az nekem jöhet.

Katalin írta...

De jó párosítás a szilvalekvár és a dió! Mindenki csak süti a finomabbnál finomabb sütiket, kár hogy nem lehet letölteni a számítógépről :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...