2011. október 25., kedd

Lábatlan csirke

Fura a neve nem is tudom hogy miért hívják így?Azt  tudom, hogy már nagyon régóta ismerem és nagyon finom   reggelire  vagy  vacsorára . 

Hozzávalók: 3-4 db, tojás , só, liszt, tej vagy szódavíz,  de elkészíthető sima vízzel is. Olaj vagy zsír a sütéshez. 
🌸
Elkészítése:  A tojást sót és a lisztet összekeverjük és annyi folyadékot teszünk bele hogy sűrű masszát kapjunk. Megforrósítunk kevés olajat az edényben  és abba öntjük  a masszát hagyjuk sülni, majd kis idő után egy vastagabb késsel vagy  süteményes lapáttal átfordítjuk hogy a másik oldala is süljön meg. Így egyben fordítjuk ki  az edényből, akár szeletelni is lehet .
 Zöldség : paprika, paradicsom, retek, esetleg savanyúság,   torma , kecsap  nagyon finom hozzá!
Jelen esetben: szalonnát apróra vágtam  kisütöttem  kiszedtem a zsírból abban sütöttem meg a tésztát és a megsült tészta tetejére pakoltam  vissza .Erre tettem hagymát, paprikát paradicsomot. 
Jó étvágyat kívánok !
                                                                           

12 megjegyzés:

Ani írta...

Szerintem azért lábatlan, mert tojásból van. Annak meg még ugye nincs lába.

Bors and Pepper írta...

Hát ez jó! Ilyenröl még nem is hallottam! Jópofa recept!

Kati írta...

Pupos rántottának hívják nálunk, de csak felvert tojásból készül.

trollanyu írta...

ilyen vicces neve van, még nem is hallottam soha:) Egyszerű étel, nagyon jó, én savanyúsággal enném most.

Gerdi írta...

Tényleg érdekes elnevezés, de én is tudok rá egyet: én hottentottaként ismerem:-)))

Éva írta...

Teakert: Te egy zseni vagy hogy így kitaláltad!:-)
Bors and Pepper:Nagyon régi ez a receptem is , nagyon finom!
Kati: Akkor az csak egy rántotta!
trollanyu: Savanyúsággal is nagyonfinom!
Gerdi: A név nem is számít, lényeg hogy finom legyen!

Nagymamis írta...

Mi cselédkenyérnek mondjuk......az unoka nagyon szereti.

Márti írta...

Ezalatt az elnevezés alatt én sem ismertem, de tetszik!

Roza írta...

Még nem hallottam erről az ételről, de ezt is oda sorolom, amiket ki fogok próbálni:)

Éva írta...

Nagymamis: A név nem fontos, lényeg hogy az unokád szereti.
Márti: Köszi!
Roza: Remélem ha kipróbálod ízleni fog!

Bianka írta...

Nálunk fals hal a neve :)

Nelli írta...

Hogy ez mennyire jó ötlet!Viszem Évi, ha nem bánod!:-)