2011. november 6., vasárnap

Hamburger/zsömle/

Ezt a zsömlét  hirtelen  kellett valamelyik délután megsütnöm, mivel a kenyér/ amit vettem két nappal korábban/ sajnos megpenészedett. Mézeskalács blogjáról jegyeztem ki még régebben, tervbe volt véve hogy elkészítem majd./ Csak fél adagot csináltam  kicsit változtatva /
                                                                               
Hozzávalók: 1 dl langyos tej, 1/2 evőkanál méz, 1 teáskanál só, 20 g olaj, 1 tojás (ezt  felütöttem és csak a felét tettem a tésztába a másik felével  megkentem),50 g joghurt / 2 evőkanál tejföllel helyettesítettem/, 30 dkg liszt, 1 dkg élesztő, szezámmag a tészta szórására.
😊
Elkészítése:  az élesztőt felfuttattam, hozzátettem a liszthez és a többi hozzávalóval jól bedagasztottam.  Mikor már a duplájára nőtt a tészta  kiborítottam a deszkára és ezt a mennyiséget négyfelé osztottam . Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam a tésztát megkentem a maradék tojással és rászórtam a szezámmagot.Még a tepsiben hagytam 20' kelni, majd előmelegített sütőben 200 fokon  20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Éva bizonyára ez a hamburger zsemlye is nagyon finom! Képzeld tegnap este elkészítettem a piadinát.....nagyon finom lett! Köszönöm a receptet....majd felteszem a blogomra. Kellemes, szép vasárnapot!

egycsipet írta...

A hamburgerzsömle nálunk nagyon megy, van hogy csak maga a zsömle kedvéért készítem. :)))) Én imádom egyszerűn hús nélkül, csak sajttal, zöldségekkel töltve is. :)

trollanyu írta...

Nagyon szép zsemléket sütöttél:) Itt elég jók a kenyerek, de nagyon bosszantó, amikor éppen enni készülünk és kiderül, hogy a kenyér megpenészedett. Mióta egyre több kenyeret sütök, azóta ilyen nem történik gyakran.

Ani írta...

Nem tudom hogy hívják azt a zsemlét, aminek keresztben kissé be van vágva a teteje és enyhén szétnyílik sütés közben. Engem arra emlékeztet. Olyan kis mosolygósak.))

Mrita írta...

Fantasztikus zsemlék, az ember megéhezik, ha látja.

Éva írta...

Nagymamis: Nagyon örülök hogy kipróbáltad és ízlett.Ez is nagyon jó puha finom !
egycsipet:Nagyon finom tud lenni, én csak margarinnal megkenem egy kis paprika hozzá elég is.
trollanyu: Köszi! Nem rendszeresen sütök kenyeret vagy zsömlét. Nem tudom kiszámítani 1/2 kg. kenyeret ha veszek kettőnknek van úgy hogy még harmadik nap is van.Ezért történik meg néha hogy megromlik.
Teakert: Ennek nincs konkrét neve ez sülés közben nyílt meg.A zsemle állagán nem rontott finom volt.

Barbi konyhája írta...

Tényleg mutatós kis zsemlék, csak úgy magában is majszolgatnám. Jók ezek a péksütemények, nem kell mindig satnya boltit enni. :)

Petra írta...

Klasszak lettek! :)

Kati írta...

Te nagyon ügyes vagy, csodás zsömlék:)

María írta...

Nagyon szépek!!

Éva írta...

Mrita: Köszi!
Barbi: Köszi! Valóban jóbbak mint a boltiak!
Petra, Kati, Maria: Köszönöm !

Panna írta...

Én is nagyon gondolkodom a hamburger zsemlén, bár én most éppen a hamburgerrel kacérkodok, ahhoz meg ugye zsemle is kell ;)

Éva írta...

Panna: Akkor bizony előbb sütnöd kell!