2011. november 6., vasárnap

Lekváros -fehér csokoládés falatok

Hozzávalók:

  • 12 dkg. liszt+tepsi kenéséhez
  •   7 dkg. cukor
  •   5 dkg. darált mák
  •   1/2 csomag sütőpor
  •   1 db. tojás
  •   csipet só
  •   1 dl joghurt
  •   7 dkg. olvasztott margarin+tepsi kenéséhez
  • 25 dkg lekvár
A díszítéshez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  •   2 evőkanál étolaj
  •   2 evőkanál egész mák
Elkészítése:A lisztet a cukrot a mákot és a sütőport egy tálban elkevertem a sót a tojást és a joghurtot egy másikban.Összekevertem a két részt és végül beledolgoztam az olvasztott margarint. Kisméretű tepsit kikentem margarinnal és kiliszteztem majd egyenletesen elkentem a masszát  benne. Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem. Kihűlés után  két ketté vágtam. Lekvárral megkentem . A tetejére  a fehér csokit megolvasztottam rákentem és  mielőtt megdermedt volna egész mákot szórtam a tetejére.                                             
Most jön a vallomásom:
                                                                               
Ennek a süteménynek olyan magasnak kellett volna lennie hogy ketté tudjam vágni. Ehhez képest csak hosszában tudtam elvágni mert lapos lett . Nem tudom hogy miért? Talán kisebb tepsibe kellett volna tenni? De még nincs ezzel vége, eddig fehér csokit nem használtam.  A lányommal a hétvégén voltunk boltba és sikerült egy olyan fehér csokoládét venni/lila csomagolásban van/ amibe  mikor felolvasztottam akkor vettem észre, hogy kis keksz vagy csoki  darabok voltak. Még jó hogy mákkal kellett leszórni a tetejét. Az íze nagyon finom, de azért nem úgy néz ki mint amelyik újságból kijegyeztem. Arról már nem is beszélve hogy szederlekvár volt írva, de azt 2 boltban is néztem nem volt így vegyes erdei gyümölcslekvárral  kentem meg.

16 megjegyzés:

Petra írta...

Oda se neki! Így is nagyon guszta! Ilyenkor kell azt mondani, hogy direkt ilyenre tervezted. :)

Mrita írta...

Valószínű, hogy kisebb tepsibe, de szerintem így i jól néz ki. Bár lehet, hogy közelebbről lett az eredeti fényképezve és ezért néz ki magasabbnak. Én elfogadnék egy szeletkét. További kellemes hétvégét!

Barbi konyhája írta...

Szerintem ezt nem rontottad el, csak másképp sikerült mint tervezted! ;D Amúgy sem látszik semmi baki, inkább azt látom, hogy simán befalnám azzal a tányérral! :) Csupa finomságot tettél bele, a fehér csoki pedig az egyik kedvenc csokifajtám, pedig elvileg az már nem is csoki. :DD

Málna konyhája írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Málna konyhája írta...

jól néz ki így, ki tudja rajtad kívül, hogy magasabbnak kéne lennie??)))
szeretem a mákot,leginkább mákos guba formájában (mascarponés mákos guba)

Kati írta...

Szerintem is szép így is, én is szívesen megkóstólnám, és éertékelendő, hogy bevállaltad hibáival együtt.:)

Katucikonyha, írta...

Na ezt bevállalhatod, nincs is ezzel semmi gond. Úgy jó, ahogy van! :-)

trollanyu írta...

Szerintem nagyon jó lett és mákos is, tökéletes:) Pont olyan igazi házi süti:)

Éva írta...

Petra: Mondhatnám, de azért csak bosszant hogy miért nem jött fel a tésztája!
Mrita: Én is erre gondoltam, hogy kisebbe kellett volna sütnöm.Szívesen adnék kóstolot mert nagyon finom lett!
Barbi: Nagyon jól fogalmaztad meg!Köszi!
Kati: Az íze nagyon finom, szívesen adnék kóstolót! De hiába mondom nem jössz!
Katucikonyha: Köszi!
trollanyu: Köszi!

marisz57 írta...

Éva, ha nem vallasz színt, én észre se vettem volna, hogy nem olyan a kinézete, "amilyennek lönni köll"!
Tehát pont ilyennek köll lönni!

Márti írta...

Szerintem meg szép lett! Van a Paprika Tv-n, egy műsor, ott két csaj kipróbál szakácskönyvből recepteket, lépésről-lépésre és ha ez megnyugtat, szinte soha sem olyan mint a képen! Az a lényeg, hogy az íze finom legyen!

Éva írta...

marisz57:Köszi !
Márti: Megnyugtattál, köszi az íze nagyon finom!

Vicuska írta...

Az ízében nem tett kárt a nagyobb tepsi, jó kis süteményt sütöttél!

Éva írta...

Vicuska: Az ízén valóban nem rontott.

Panna írta...

Így is teljesen jó, ha meg el sem árulod, hogy nem lett az igazi fel sem tűnik :))

Éva írta...

Panna: Köszi!