2011. december 30., péntek

Kocsonya

 Hozzávalók:    Boltban kapható(friss, vagy fagyasztott) kocsonyának való hús,sok fokhagyma, 1-1 szál zöldség, só,bors,pirospaprika.(Kezdő háziasszonyok kedvéért: 1 kg. kocsonyahúshoz legalább 3 nagy fej fokhagyma szükséges!)
Elkészítése:  A boltban kapható kocsonyahúst  megtisztítom és nagy edényben  bő vízben felteszem főni amihez teszek bőven  megtisztított fokhagymát  1- 1 szál fehérrépát és sárgarépát, kevés sóval és borssal ízesítem. Nem szabad letakarni az edényt  amiben fő a kocsonya  és lényeges hogy lassan(2-3 óra legalább szükséges ahhoz hogy jó legyen  )  lassú főzésnél nem  habosodik  fel,   szép tiszta  lesz a leve.Mikor már zsír réteg van a tetején akkor teszek bele késhegynyi pirospaprikát.
 Mikor készre főtt,  leszűröm /zöldség csak az íze miatt kellett/ tányérokba kipakolom a húst és rászedem a levét. Az asztalon hagyom kihűlni majd hűvös helyre pakolom.( Ez most pont abban a fázisában van mikor  az asztalon hűl!)  Mikor esszük akkor szoktam kicsit  fűszerezni sóval csípős paprikával.
                                 Jó étvágyat!                                         

5 megjegyzés:

Hobbychef írta...

A zöldséget kár hogy nem tetted bele, nem csak finom, de a színével feldobja az ételt.
BUÉK!

Barbi konyhája írta...

A férjem imádja, én is szeretem de, nekem anyósom csak színhúst tesz bele! Finnyás vagyok, így jóízűen megeszem! :)

Éva írta...

Hobbychef:Már utólag gondoltam hogy bele tehettem volna ! Köszönöm!
Barbi: Az igazság az hogy én csak a levét eszem a férjuram eszi a többit!

Csilla írta...

Én is csak a levét eszem, és a szín húst belőle. Én nagyon jól járok minden évben, nekem a szomszédasszonyom szokott áthozni, mert csak én szeretem nálunk, egymagamért nem főzök, istenien főzik. :)

Éva írta...

Csilla: Néha főzöm én is inkább csak így szilveszterre!