2011. december 1., csütörtök

Túrós-mazsolás palacsinta

  Hozzávalók és elkészítése: palacsintához:/már beírtam egyszer/ , de leírom azért   1 db tojás, pici só, 4-5 evőkanál liszt,  kevés tej, szódavíz.  Tojást  a liszttel  sóval összekeverem  először kevés tejet teszek hozzá  majd szódavizet  amivel szintén elkeverem olyan állagú legyen hogy nem túl híg. Általában  hagyom pihenni a keveréket majd kevés olajat teszek a palacsinta sütőbe és kisütöm mind két oldalát. Ebből a mennyiségből  8 db lesz , ez kettőnknek egy leves után  elég is.
Töltelék hozzávalói : túró, kevés cukor, mazsola, 1 tojás. Az összetört túróba teszem a cukrot, mazsolát és a tojássárgáját , jól elkeverem majd a tojásfehérjét felverve szintén  hozzá keverem és ezzel töltöm meg a palacsintát. 
                          Jó étvágyat kívánok !                                       

11 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ez lesz a holnapi menüm része!:) Sajnos, mi a tetejét megtejfölözzük, porcukrozzuk...:((( Nagyon rossz szokás, ne tegyétek!...De isteni!:DDD

Éva írta...

Tiffanylda: Ha így szeretitek egészségetekre!

Katucikonyha, írta...

Akármikor beneveznék rá.

trollanyu írta...

Nagyon finom, megenni bármikor megenném, csak sütni ne kelljen:)Nagyon szép a karácsonyi díszítésed:)

Éva írta...

Katucikonyha: Csak időben szóljál!
trollanyu: Köszi!

Gabriella írta...

Nyam-nyam... Imádom! :P

Éva írta...

Gabriella: Finom is tud lenni!

tücsi írta...

A túros palacsinta túró és tejföl nélkül nem ér semmit, bár én kopaszon is szeretem. Jól néz ki a karácsonyis tányérodon:))

Éva írta...

tücsi: Ez is szokás dolga, a palacsinta tetejére én eddig csak porcukrot szórtam. Biztos finom tejföllel is de még nem próbáltam.

Panna írta...

Palacsintát sütni én sem szeretek, csak enni :)

Éva írta...

Panna: Tudod te mi a jó !