2011. december 8., csütörtök

Vakcsirke-naprajka /kenyérfasírt/"Ízőrzők" Kustánszeg

Azok közül a receptek közül választottam ki amit az elmúlt napokban kaptam  blogtársamtól és  az "Ízőrzők" műsorából  Kustánszegről való ez a recept.Már csak azért is választottam kipróbálásra ezt,  mert egész véletlenül már hoszú évek óta csinálom a hamis fasírtot  amit nagyon szeretünk olyan pénztárcakímélő ételként. Ez is hasonló és nagyon finom!
Hozzávalók: száraz kenyér, füstölt szalonna, petrezselyem, fokhagyma, tojás, fehér bors, fűszerpaprika, só. Sütéshez : olaj, vagy zsír.
😊
Elkészítése:  füstölt szalonnát apró kockákra vágtam  kisütöttem, majd a zsírjában megdinszteltem az apróra vagdalt petrezselymet. A kenyérre annyi vizet öntöttem hogy ellepje, majd kis idő után kinyomtam a vizet belőle rátettem a petrezselymet, az apró szalonnát, tojást, sót, őrölt borsot és a fűszerpaprikát valamint a összezúzott fokhagymát .Jól összedolgoztam és bő zsírban  fedő alatt kezdtem sütni, közben  meg is fordítottam .  Főzelék mellé nagyon finom , vagy  egy laktatóbb leves után  !😋
(Hozzávalóknál nem írtam mennyiséget ! Én most amiből készítettem   3 szelet száraz kenyerem volt  ahhoz tettem 1 cikk fokhagymát 1 db tojást  1 nagyobb szelet szalonnát a többi fűszer ízlés  szerint tehető!)    
                    Jó étvágyat kívánok !                                     

16 megjegyzés:

judit60 írta...

Nagyon ötletes.

Adél írta...

Ez így magára is megállja a helyét egy jó savanyúsággal.

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet:) Finom lehet főzelékekhez, de kenyérrel magában is.

Nagymamis írta...

Szerintem is jó önálló ételként! Ki fogom próbálni.....ebben a gazdasági helyzetben jól jönnek az efféle receptek.

Éva írta...

judit60: Köszi!
Aleda: Úgy ettem ma én is csak csalamádéval nagyon finom!
trollanyu: Köszi!Főzelékhez, ha magában eszed csak egy kis savanyúság kell hozzá!
Nagymamis: Nagyon finom próbáld ki!

María írta...

Nagyon gazdaságos, és még finom is lehet!! Én is ki fogom próbálni!!

marisz57 írta...

Én magában enném meg, nassolás gyanánt.

Petra írta...

Nagyon ötletes és a neve is mókás. :)

Gizi írta...

Csatlakozom Mariszhoz, én is elnassolnám csak így. Na jó egy bögre finom teával.:)

Éva írta...

Maria: Örülök hogy tetszik neked is!
marisz57: Úgy ettem én is savanyúsággal!
Petra: Köszi!
Gizi: Köszi!

Gerdi írta...

Jó kis vacsoraötletet takar ez a mókás név:-)Ugyanakkor maradék kenyér hasznosítására is kitűnő ötlet.

Éva írta...

Gerdi: Ez így igaz ahogy mondod!

Csiperke írta...

Ez egy nagyon jó ötlet! Én sokszor bajban vagyok a száraz kenyérrel, kidobni sajnálom, ezért a kutyák nassolják el. De ezután mi fogjuk kenyérfasírt formájában! Saláta mellé nagyon el tudom képzelni!

Éva írta...

Csiperke: Próbáld ki meglátod milyen finom!

Panna írta...

Főzelékkel nekem is jöhetne :)

Éva írta...

Panna: Biztosan ízlene főzelékkel !