2011. december 7., szerda

Vaníliás kifli /ismét/

 Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 17 dkg. margarin, 13 dkg. porcukor, 13 dkg. darált dió. A kész sütemények forgatásához  10 dkg. porcukor  1 cs. vaníliás cukor 
🌲
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk /lassan áll össze!/,  és hengert formálunk a tésztából amiből kis darabokat levágva megsodorjuk a tésztát deszkán majd a tenyerünk közt  és kifli formára  alakítjuk  Tepsibe pakoljuk  nem túl közel egymáshoz,  előmelegített sütőben  200 fokon 15-20' alatt megsül. Még melegen  megforgattam  a porcukor és vaníliás cukor keverékben .  Dobozba pakolva sokáig friss marad!
Jó étvágyat kívánok !
                                                                     

15 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Ezt a kiflit én is szeretem! Nagyon fincsi! A lecsódhoz akartam megjegyzést írni, de látom már a kifli is itt van! Még jó hogy ebéd után vagyok!

Névtelen írta...

Köszönöm!Sose tudtam mitől marad világos a tészta és mégis át van sülve!
Nagyon helyes az a sok piros cucc!dariali:-)

Éva írta...

Nagymamis:Köszi! Tegnap este jártam én úgy hogy blognézés után kénytelen voltam nassolni még mert annyi finomságot láttam!
The E.Art: Most már fogod tudni.:-) Köszi!

Gabriella írta...

Lehet, hogy ez az a sütemény, amit Én hókiflinek ismerek és Anyukám nagy-nagy kedvence! De persze Én is nagyon szeretem, mert diós > Én pedig dió rajongó vagyok! :D
A lényeg, hogy nagyon guszták, ahogy tálaltad > enni valóan helyesek! :) ...és a dekoráció is nagyon aranyos!
Megvan az Én receptem is, majd megnézem, ugyanaz-e, és lehet, hogy hamarosan megsütöm (már csak Anyukám kedvéért is :))! Köszönöm, hogy eszembe juttattad!

Éva írta...

Gabriella: Elképzelhető hogy csak a név más, de majd meglátod! Nagyon finom az biztos!

Juci írta...

Az Ünnepre ez lesz az egyik kiválasztott az biztos, mert nagyon szeretjük.

egycsipet írta...

Ezt én is nagyon szeretem, szoktam mandulával és mogyoróval is készíteni, mindenhogy kedvenc. :))

Csilla írta...

Ó, de szeretjük mi is! És ebből is úgy jó, ha sok van, mert eteti magát. :)))

Gerdi írta...

Kifliből sosem elég:-) Főleg ilyenből!

trollanyu írta...

Nagyon ritkán, de szoktam én is sütni ilyet, mandulával és dióval is nagyon finom:)

Éva írta...

Juci: Már nekünk is olyan ünnep előtti mert a hétvégén jönnek a gyerekek.
egycsipet: Biztosan nagyon finom mandulával is!
Gerdi: Jó kis nassolós sütemény.
trollanyu: Mandulával én még nem próbáltm de az is finom biztosan!

Tiffanylda írta...

Nagy kedvenc ez nálunk az ünnepekkor! Sosem tudok eleget sütni belőle!:)

nyanyus írta...

Kedves Éva!
Elég közel laktam hozzád,mig férjhez nem jöttem ide a világ végére.Jót mosolyogtam amikor olvastam hogy hömpörgetni kell a sütit.Igy ezt a szót már közel 40 éve nem halottam.Ezt a sütit mi filléreskiflinek hivtuk,mert margarin helyett zsirt használt anyukám.Ebből ünnepekre egy nagy vajlinggal sütött,mert 4 gyerek hamar felfalta.Olyan szívetmelengető ilyen régi recepteket olvasni.Szeretettel ölellek!

Éva írta...

Tiffanylda: Azt el is hiszem hogy elfogy hamar!

Éva írta...

nyanyus: Nagyon aranyos vagy hogy olyan kedvesen tudsz írni. Nagyon sok olyan receptem van ami zsírral készült és van olyan amit mai napig is azzal csinálok. Emlékszem régen nem volt ennyi lehetőség vaj meg margarin még nem is volt! Finomak voltak mégis a sütik!